Αποχή από τα καθήκοντά τους κάνουν οι μηχανικοί στις Πολεοδομίες των Δήμων Ν. Καβάλας

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι μηχανικοί της Καβάλας με αποχή από τα καθήκοντα  τους. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Σωτήρης Λαζαρίδης σημείωσε ότι το μέγα θέμα είναι η υποστελέχωση στις Πολεοδομίες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από τη Δευτέρα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου οι μηχανικοί στις Πολεοδομίες των Δήμων κάνουν αποχή από τα καθήκοντά τους, βάζοντας κάποια αιτήματα. Κάποια είναι χρόνια και πρέπει να επιληφθούν σύμφωνα με την άποψή τους. Το πρώτο σοβαρό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των Πολεοδομιών και ζητούν να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό. Ζητάνε, επίσης, αυξήσεις στις αποδοχές τους αφού τις θεωρούν χαμηλές για τη δουλειά που κάνουν. Ζητάνε νέες προσλήψεις μηχανικών μέσω ΑΣΕΠ, ζητάνε εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα κι εργαλεία. Ένα άλλο αίτημα είναι η παροχή νομικής κάλυψης και υποστήριξης σε υποθέσεις που συχνά οδηγούν τους συναδέλφους στα δικαστήρια. Και βέβαια μια απλοποίηση της πολυδαίδαλης πολεοδομικής νομοθεσίας η οποία καθιστά το έργο των μηχανικών δύσκολο.

Βεβαίως θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, θα υπάρξει αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας σε ό,τι αφορά την έκδοση αδειών αλλά και άλλων υπηρεσιών. Πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να μπει το νερό στο αυλάκι καθώς πρέπει να λυθούν κάποια βασικά ζητήματα».

ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ

Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Παλιά καταφερόμασταν εναντίον των μηχανικών που εργάζονται στις Πολεοδομίες ότι καθυστερούν οι άδειες κλπ. Έχει βελτιωθεί το σύστημα με το e-adeies και νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται πρέπει να είναι συνολική. Και η κεντρική διοίκηση πρέπει να συμβάλει στην καλυτέρευση της παροχής υπηρεσίας των Πολεοδομιών προς τους πολίτες που θα ωφελήσει την τοπική ανάπτυξη. Είναι μεγάλη η συμβολή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην τοπική ανάπτυξη. Όταν έγινε η ανάπτυξη των Πολεοδομιών στους Δήμους έγινε κάπως άτακτα, χωρίς την ανάλογη συνδρομή από την κεντρική διοίκηση σε ό,τι αφορά τη στελέχωση τουλάχιστον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *