Η γέφυρα του παλιού Νοσοκομείου στα Καλαφατιά αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Μία ακόμη ανούσια συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας….  Με τον Θόδωρο Μουριάδη από την παράταξη  «Ανοιχτή Πόλη»  να κάνει την αρχή στον κύκλο των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης. . Ο κ. Μουριάδης απευθυνόμενος στη διοίκηση ρώτησε αν έγινε μελέτη προκειμένου να διαπιστώσει εάν η γέφυρα στο κάτω παλιό νοσοκομείο στα Καλαφατιά, με εμφανή τα σημάδια από την αποκόλληση του τσιμέντου σε μέρος της, είναι ασφαλής, με το παράδειγμα της γέφυρας της Ιταλίας που κατέρρευσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι στις προσθέσεις του να κινδυνολογήσει. Αναφορά έκανε επίσης και στα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζουν το 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο, με τον πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Πέτρο Πετρόπουλο να απαντά ότι έγιναν όσα ζητήθηκαν από τους καθηγητές. «Σε τακτά χρονικά διαστήματα έρχομαι σε επαφή με τους καθηγητές. Με τις οικονομικές δυνατότητες της Σχολικής Επιτροπής κάνουμε ό,τι μπορούμε, δεν έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε 50 και 100 υπολογιστές», απάντησε ο κ.  Πετρόπουλος.

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος από τον συνδυασμό «Ο Τόπος  της Ζωής μας»  παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια είπε ότι όπου πηγαίνει ακούει διαμαρτυρίες για τους Ηλεκτρονικούς  Υπολογιστές στα σχολεία. «Ακούγεται ότι αλλού πάνε 3 και αλλού 11. Το 7ο Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο που δείχνει εγκατάλειψη», είπε και κάλεσε τη διοίκηση να αφήσει τις φιέστες και να ασχοληθεί σοβαρά με τη σχολική στέγη.

Η ΠΡΟΤΟΜΗ

Ακόμη, αναρωτήθηκε ποιος έκανε τις προδιαγραφές για το έργο της προτομής του Π. Μελά. «Αισθάνομαι ότι πίσω από την απόφαση αυτή  κρύβεται εξυπηρέτηση, μη μετατρέπετε αιτήματα των καβαλιωτών σε ρουσφέτια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να πληροφορηθεί αν έχει ετοιμαστεί με βάση το νέο ΦΕΚ για το κυνοκομείο.

«Εάν έχω κάνει ρουσφέτι στον Παύλο Μελά, θα κάνω ρουσφέτι και στον Ελευθέριο Βενιζέλο, φαίνεται ότι εγώ κάνω ρουσφέτια σε πεθαμένους», είπε απαντώντας στον κ. Παπαδόπουλο η δήμαρχος Καβάλας Κ.  Δήμητρα Τσανάκα.

«Ήρθαμε σε επαφή με το γραφείο Προγραμματισμού, θα ασχοληθούμε με αυτό, ήδη κάναμε μια κουβέντα με τον Αντιδήμαρχο  κ. Καλανταρίδη για την αγορά κάποιου ακινήτου», είπε ο Ζήσης Μπόνιας για το θέμα του δημοτικού κυνοκομείου.

«Για να δούμε τη δυνατότητα επιπλέον μείωσης των μισθωμάτων των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς, πέραν της μείωσης 15% που ήδη έχουμε κάνει, πρέπει να δούμε τα προηγούμενα μισθώματα. Θα βάλω το θέμα υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου και θα δούμε εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», απάντησε στο ερώτημα για τη Δημοτική Αγορά η πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

«Διαγωνισμός για υπολογιστές το υπουργείο έχει να κάνει από το 2004. Φέτος έγινε προμήθεια 60.000 ευρώ για αγορά υπολογιστών από τον Δήμο Καβάλας κι όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να ανανεωθούν όλοι οι υπολογιστές, αυτό θα γίνει σταδιακά», απάντησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.  Ηλίας Καλανταρίδης.

«Ο κ. Παπαδόπουλος έχει ανοίξει το χορό της προεκλογικής περιόδου, εσείς να κρατηθείτε και να μη δίνετε τέτοιες απαντήσεις, γιατί μας παρακολουθούν από το διαδίκτυο», είπε απευθυνόμενος στην κ. Τσανάκα,  ο κ. Βαγγέλης Παππάς και πρόσθεσε ότι  «Έχω παρακολουθήσει μια διαμάχη ανάμεσα στη διοίκηση και τον κ. Παπαδόπουλο για τη μείωση του τέλους τραπεζοκαθισμάτων. Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε μια ομοιόμορφη κατάσταση, να μην υπάρχουν αυτά τα δυο βασίλεια, Δήμος Καβάλας, Οργανισμός Λιμένα Καβάλας;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.