360.000 ευρώ τα έξοδα για τους πρόσφυγες, αγώνας δρόμου  για το Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη……..

Στις 360.000 ευρώ ανέρχονται τα ενταλματοποιημένα έξοδα που έκανε ο Δήμος Καβάλας για τη φιλοξενία των προσφύγων στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας που έγινε τη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής είχαμε μια συζήτηση σχετικά με τα έξοδα στα οποία έχει υποβληθεί ο Δήμος Καβάλας και ενημέρωσα το Σώμα ότι η ενταλματοποίηση έχει φτάσει στο ύψος των 360.000 ευρώ περίπου. Να θυμίσω ότι με τις αναμορφώσεις που είχαμε κάνει κατά το παρελθόν συνολικά είχαμε μεταφέρει στον κωδικό ο οποίος είχε δημιουργηθεί για τη χρηματοδότηση των προσφύγων 397.000. Σε αυτόν δηλαδή έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή σε μια ενταλματοποίηση ύψους 360.000. Τη Δευτέρα συγκεκριμένα εγκρίναμε την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος του Εκθεσιακού που είχαμε χρησιμοποιήσει και για κάποιες μικροεργασίες που γίνανε για υδραυλικά, οικοδομικά κλπ. Οπότε το μόνο που απομένει αυτή τη στιγμή για να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα είναι οι αποκαταστάσεις στο Συνεδριακό Κέντρο όσον αφορά την αγορά καινούριας μοκέτας που πρέπει να αλλαχθεί όλη, καθώς επίσης και κάποια αλουμινιένια τελάρα και κάποια διαχωριστικά (μπάνερς)  που έχουν καταστραφεί και αυτά και πρέπει να αντικατασταθούν μιας και ο χώρος πρέπει να παραδοθεί ακριβώς όπως παραλήφθηκε».

ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

«Σχετικά με το πώς θα γίνει αυτό, επειδή έχουν παρουσιαστεί κάποια ψιλοπροβλήματα, επειδή ζούμε στη χώρα του παραλόγου, είμαι σε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να καταλάβει και η κεντρική διοίκηση αλλά και οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν, ότι δεν είναι δυνατόν με συμφωνητικό το οποίο υπεγράφη να σου δίνεται ένας χώρος να τον χρησιμοποιήσεις με την υποχρέωσή σου να τον αποκαταστήσεις και να τον επιστρέψεις πίσω και να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι να σου λένε μετά και «πώς θα γίνει αυτό» και «πώς θα πληρώσετε για την αποκατάσταση ενός χώρου που δεν σας ανήκει», γιατί κάποιοι ψελλίσανε κάποια τέτοια πραγματάκια. Και για να μην αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα σχετικά με αυτό και να παραδώσουμε το χώρο ως οφείλουμε εγκαίρως, έχω έρθει σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να κλείσει και αυτό το θέμα και απρόσκοπτα να μπορέσουν να γίνουν και οι αποκαταστάσεις και να παραδοθεί ο χώρος στο Επιμελητήριο. Αυτό βλέπουμε τώρα το πώς θα το κάνουμε, δηλαδή αν θα πρέπει να γίνει τελικά διαγωνισμός ή αν θα πρέπει να γίνει εργολαβία, αν θα πρέπει να γίνει προμήθεια και για να μη φτάσουμε στο αμήν και έχουμε προβλήματα, από τώρα φροντίζω να το ξεκαθαρίσω αυτό με τις υπηρεσίες του υπουργείου έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.  Επειδή υπάρχει μια καταληκτική ημερομηνία το Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά, θα πρέπει να είμαστε εγκαίρως έτοιμοι. Οι ζημιές που υπάρχουν είναι πάρα πολύ μεγάλες γιατί οι πρόσφυγες έσπαγαν τα διαχωριστικά για να τα κάνουν σπίτια μέσα σε αυτό το χώρο όπως τους βόλευε και βέβαια δεν μπορούμε να αφήσουμε το χώρο σε αυτό το χάλι» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.