Το Σεπτέμβριο αναμένεται η πρώτη απόφαση για τους ελεύθερους επαγγελματίες που προσέφυγαν κατά του ΟΑΕΕ

Πριν μερικούς μήνες η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας προσέφυγε νομικά κατά του τέως Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών καθώς διαπιστώθηκε ότι μεγάλη μερίδα επαγγελματιών της Καβάλας κλήθηκε να πληρώσει για παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών την οποία όμως δεν είχε! Το θέμα οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη και μάλιστα δύο δικηγόροι της Καβάλας βοήθησαν τους επαγγελματίες νομικά, (ένας εξ` αυτών ο δερματολόγος Λεωνίδας Παππάς) και πλέον τηρείται στάση αναμονής. Για το θέμα αυτό αλλά και την κατάσταση των επαγγελματιών, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Γιάννης Παναγιωτίδης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν κυρίως για το θέμα και της υγειονομικής περίθαλψης, το ποσό δηλαδή που πληρώνανε και δεν είδαν υγειονομική περίθαλψη. Ζητείται επιστροφή και αναμένονται οι αποφάσεις μέχρι το Σεπτέμβριο. Προέκυψε ένα τεχνικό θέμα ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να καταβληθεί ένα επιπλέον παράβολο 25 ευρώ γιατί άλλαξε η νομοθεσία και χρειάστηκε να γίνει ξανά ενημέρωση αυτών οι οποίοι προσέφυγαν, αλλιώς δεν θα έβγαινε η απόφαση. Θα θεωρούνταν άκυρη η όλη διαδικασία της προσφυγής. Έγινε μία προσπάθεια, γιατί ήταν πολύ περιορισμένος ο χρόνος και σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας ώστε να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό και επειδή οι προσφυγές ήταν ανά 50άδα, για τις πρώτες δύο 50άδες που προσέφυγαν, η απόφαση αναμένεται κοντά στο Σεπτέμβριο.

Μιλάμε για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι το 2015 -όταν έγινε η προσφυγή τον Ιανουάριο του ‘15- είχαν προσφύγει. Δεν έχει σημασία αν είναι άνεργοι, αν έχουν διακόψει, αν συνεχίζουν, αν τακτοποίησαν τις οφειλές ή όχι. Έχουν κάνει μία προσφυγή με την οποία διεκδικούν ορισμένα πράγματα από ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ. Ο ΟΑΕΕ τους χρέωνε χρήματα κυρίως για υγειονομική περίθαλψη την οποία δεν τους παρείχε».

Η ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ

Για την κίνηση στην αγορά και την πτώση που παρατηρείται αυτήν την εποχή σε όλα τα επίπεδα, σχολίασε ότι «δεν ήταν αναμενόμενο αυτό γιατί οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες όσον αφορά κυρίως τον τουρισμό. Μπήκαμε σε περίοδο εκπτώσεων που κινείται η αγορά. Βέβαια και ο τουρισμός έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα και νομίζω ότι το αντιλαμβανόμαστε όσοι κινούμαστε μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Cosmopolis υπήρχε κόσμος όχι μόνο στη χερσόνησο της παλιάς πόλης αλλά και στην υπόλοιπη Καβάλα. Και βλέπουμε ότι αρχίζει και κινείται κόσμος ο οποίος δεν είναι από εδώ. Βέβαια δεν παύουν όλα τα προβλήματα, όλος ο τζίρος και όλη αυτή κινητικότητα πηγαίνει σε φόρους που αναμένονται τώρα με τα Εκκαθαριστικά και σε ΕΝΦΙΑ όλο το καλοκαίρι αλλά συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που προσπαθεί να μεταφέρει η κυβέρνηση. Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό. Να μην παραβλέπουμε και τις μεταπτώσεις του καιρού όλο αυτό το διάστημα, πλησιάζοντας στο τέλος του δεύτερου καλοκαιρινού μήνα, όπου έχει αρνητικές συνέπειες κυρίως για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και αυτά που κινούνται πλησίον των παραλιών. Όλα αυτά είναι προβλήματα αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι και θεωρώ ότι ήδη μπήκε σε μία κίνηση η αγορά. Υπάρχει μία κινητικότητα αλλά όχι αυτή που περιμένουμε και προσδοκούμε και βέβαια κοιτάμε να πιαστούμε από τα έστω μικρά πράγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε και να επιβιώνουμε».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Τέλος, για τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Παναγιωτίδης είπε ότι πήραν παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.