«Το πρόβλημα με τις αγελάδες παραμένει» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Αναστάσιος Τσουρουκίδης

Το πρόβλημα  με τις αδέσποτες αγελάδες στην Παλιά Καβάλα παραμένει και προβληματίζει τους διοικούντες του Δήμου καβάλας. Άλλωστε έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα και ένα δυστύχημα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Τσουρουκίδης κλήθηκε να κάνει διευκρινιστικές δηλώσεις.. Ο ίδιος επιβεβαίωσε το πρόβλημα των αδέσποτων αγελάδων σε αρκετά ορεινά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Καβάλας. Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε κατόπιν διαμαρτυρίας του προέδρου της τοπικής κοινότητας Παλιάς Καβάλας. « Και στο Χαλκερό πήγα, και πρόστιμα ρίξαμε αλλά δεν έχει νόημα να ρίχνουμε συνεχώς πρόστιμα Συζητάμε μαζί τους. Προσπαθήσουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτό.  Μάλιστα στην Παλιά Καβάλα πηγαίνοντας για Καρβάλη είχαμε σύγκρουση αυτοκινήτου με αδέσποτο άλογο. Ανάλογο είναι το πρόβλημα και στο Πολύνερο και στις Κορυφές, όπου πιάσθηκαν και Αλβανοί τσομπάνηδες που τους έπιασε η αστυνομία μια και ήταν διαρρήκτες και τώρα οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τσομπάνηδες ενώ οι αδέσποτες αγελάδες τώρα το χειμώνα δεν κυκλοφορούν ελεύθερες στην περιοχή του Χαλκερού. Δύο είναι εκεί οι κτηνοτρόφοι που πρέπει να πάρουν πρόστιμα αλλά δεν μπορούμε συνέχεια να βάζουμε πρόστιμα. Οι καιροί είναι δύσκολη. Κατ΄εμε  το  πρόβλημα οφείλεται στη συμπεριφορά των κτηνοτρόφων που έμαθαν να μην περιφρουρούν τόσο αυστηρά όσο θα πρέπει, περιορίζοντας τα ζώα τους στα μαντριά. Επιβάλουμε πρόστιμα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι επιπλέον, συζητούμε με τους κτηνοτρόφους και τους νουθετούμε. Για αυτό και ανέφερα  ένα αρκετά περίεργο περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα έξω από την Παλιά Καβάλα, όταν επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν προς τα ορεινά συγκρούσθηκε με αδέσποτο άλογο».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρόσθεσε δε πως «Θα το ξαναπώ ότι το  πρόβλημα των αδέσποτων αγελάδων επεκτάθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Πολύνερο και τις Κορυφές. Οι κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να τους αντικαταστήσουν τους τσομπάνηδες  με αποτέλεσμα τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει γιατί τα ατυχήματα γίνονται και αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί».

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης διευκρίνισε ότι το θέμα είναι υπό παρακολούθηση από την πλευρά του, επιμένοντας ότι χρειάζεται προσοχή και τήρηση των κανόνων από την πλευρά των κτηνοτρόφων.

«Και ας μην ξεχνάμε ότι στην Παλιά Καβάλα υπάρχουν δύο καταστήματα… Αν εκεί περνούν ζώα και εσείς τρώτε στο κατάστημα και τα ζώα ενοχλούν ή λερώνουν τι θα κάνατε; Το πρόβλημα είναι εκεί και πρέπει να δοθεί λύση μια και δεν είναι ωραία η εικόνα. Χρειάζεται συνεχώς καθαριότητα και φύλαξη για να είμαστε όλοι εντάξει και ικανοποιημένοι. Το μέτρο πρέπει να βρεθεί ειδάλλως δεν θα έχουμε καλή εξέλιξη» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.