ΚοινωνίαΥγεία

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο κατά των διοδίων  

 

Όπως ήταν προγραμματισμένο, κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης  στην κεντρική πλατεία της Καβάλας ενάντια στην κατασκευή σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου, απηύθυναν η δήμαρχος Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που συστάθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

«Πρέπει και με τη φυσική μας παρουσία να αποδείξουμε εάν και πόσο ενδιαφερόμαστε και καιγόμαστε για το θέμα. Προτείναμε να γίνει μια επιτροπή που θα διοργανώσει ένα συλλαλητήριο. Η επιτροπή σωστά αποφάσισε να γίνει μέσα στην πόλη και τώρα πια δεν έχει δικαίωμα κανείς να λείπει», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης που δόθηκε χθες το πρωί   η δήμαρχος κ.  Δήμητρα Τσανάκα.

ΌΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

«Αν μας ενδιαφέρει το μέλλον μας, των παιδιών μας και τι αέρα αναπνέουν, τότε πρέπει όλοι να βρεθούμε στο συλλαλητήριο που αφορά το μέλλον της πόλης. Θυμόμαστε τι έγινε έξι μήνες όταν υπήρχε πρόβλημα στον Άγιο Σίλα και περνούσαν οι ξένες νταλίκες μέσα από την πόλη. Αμέσως μετά είχαμε προβλήματα στους κυβόλιθους στην παραλιακή και στο Παληό. Οι δρόμοι μας, κατασκευής του ’50 και του ’60, δεν είναι φτιαγμένοι ν’ αντέχουν τέτοια βάρη κυκλοφορίας. Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί την Τρίτη 15 Μαΐου  στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία, να πάρουμε την τύχη της πόλης στα χέρια μας και να διαδηλώσουμε εναντίον αυτών που βγάζουν τέτοιες αποφάσεις. Δεν υπάρχει άλλο σημείο επί της Εγνατίας τόσο επικίνδυνο με ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας.

ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Εκ μέρους της επιτροπής και της δημοτικής παράταξης του Κωστή Σιμιτσή, ο Κυριάκος Σταυρίδης δήλωσε ότι  «Όταν οι Καβαλιώτες είναι ενωμένοι και θέλουν μπορούν να καταφέρουν πολλά. Έχουμε χαρίσει πολλά στην κάθε κυβέρνηση που έχει περάσει κι είναι η ώρα ν’ αρχίσουμε να διεκδικούμε. Όλοι θα πρέπει να βρεθούν στην πλατεία, ν’ αρχίσουμε τον αγώνα που πρέπει να είναι κοινός. Δεν αφορά μόνο τον δήμο μας, αλλά θα πρέπει να το ανοίξουμε το θέμα».

«Ενωμένες όλες οι παρατάξεις περνάνε το μήνυμα που επιτάσσει η κοινωνία. Να αντισταθούμε σε ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης που η κυβέρνηση με μια εταιρεία να πω δική της, αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Δίνουμε το έναυσμα σε όλη την πόλη όσοι πιστεύουν ότι αυτά τα διόδια θα καταδικάσουν το μέλλον της Καβάλας και των νεότερων γενιών, να βρεθούν στο συλλαλητήριο της Τρίτης.. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «όχι» και να δείξουμε ότι η Καβάλα δεν θα επιτρέψει να γίνουν διόδια όπου κι όταν το αποφασίσουν αυτοί, παρά μόνο με διάλογο και λογική», δήλωσε από την πλευρά του ο Μανόλης Κελαϊδάκης εκ μέρους της δημοτικής παράταξης του Βαγγέλη Παππά.

  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Ο Γιώργος Τσιρονίδης από την παράταξη του Άρη Βέρρου, επισήμανε ότι  «Όπως έχει πει και ο επικεφαλής μας, είμαστε εναντίον της εγκατάστασης των διοδίων. Για να γίνει αυτό πρέπει όχι μόνο η Καβάλα, αλλά όλη η περιφερειακή ενότητα να είναι εδώ. Το σημείο που γίνονται είναι πολύ επικίνδυνο. Θα κλάψουν μανούλες».

Από την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, ο Αχιλλέας Νικολαϊδης στη δήλωσή του είπε ότι  «Έχουμε μια βδομάδα που πιστεύω αρκεί για να ενημερώσουμε μέχρι και τον τελευταίο πολίτη για να κατεβούν όλοι. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πείσουμε τον κόσμο για τη σοβαρότητα του θέματος».

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Ανέστης Τσουρουκίδης επισήμανε ότι  «Καλούμε τους συμπολίτες μας κι όσους έχουν ευαισθησία στο περιβάλλον, αυτούς που θέλουν μια πόλη καθαρή, χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα, να κατέβουν την Τρίτη στο συλλαλητήριο να βροντοφωνάξουμε ότι η πόλη μας δεν μπορεί να γίνει σκουπίδι. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν αυτά τα διόδια στον χώρο εκείνο, όπου οι ίδιοι έχουν τοποθετήσει πινακίδα με κατωφέρεια 6%, έχουν βάλει το σήμα επικινδυνότητας λόγω καιρικών συνθηκών. Για τους λόγους αυτούς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν αυτά τα διόδια».

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη γίνει επαφές με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και μαθητές, επίσης με το αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. και τα ταξί. Γίνεται προσπάθεια επίσης και για επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, με τα Επιμελητήρια, όπως και με τους τοπικούς βουλευτές. Το πρωί της Πέμπτης (10/5) θα είναι έτοιμες και οι αφίσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στην αγορά της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *