Ανάπτυξη

«Προώθηση αγροτικών προϊόντων εν όψει» εξαγγέλλει ο πρώην Αντιπιεριφερειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας  Σωτήρης Παπαδόπουλος

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Στην Κρήτη βρέθηκε ο πρώην Αντιπιεριφερειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος στο πλαίσιο προώθησης  ενός σχεδιασμού για τα αγροτικά προϊόντα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχω αναπτύξει ως ο περιφερειακός σύμβουλος με την ομόλογό μου θεματική αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, βρέθηκα στο Ηράκλειο προκειμένου να συζητήσω για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Πρόκειται για μια αστική εταιρεία που υλοποιεί πρόγραμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξέλιξη του οποίου ενημερώθηκα πολύ καλά. Παράλληλα, ενημερώθηκα για τα γοργά βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να ιδρυθεί και στην περιφέρεια ΑΜΘ μια ανάλογη αστική εταιρεία, που μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα προωθεί τα προϊόντα της περιοχής».

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως «Μεταξύ των επόμενων βημάτων που θα πρέπει να ακολουθηθούν είναι να δημιουργηθεί εκ νέου το καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας, διότι το καλάθι της προηγούμενης περιφερειακής διοικήσεως αφενός δεν είχε εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο κι αφετέρου είναι παρωχημένο. Απαιτείται επομένως η βελτίωσή του με τη συμπλήρωση βασικών στοιχείων που λείπουν. Χρειάζεται μια καινούρια έκδοση.  Κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από διαβούλευση των εμπλεκομένων με την αγροδιατροφή τοπικών φορέων.

Η αντίστοιχη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΑΜΘ θα ιδρυθεί οπωσδήποτε με την Περιφέρεια να κατέχει το 49% της αστικής εταιρείας, το δε υπόλοιπο 51% θα ανήκει σε διάφορους οργανισμούς. Όταν ολοκληρωθεί το εταιρικό σχήμα τότε θα τεθεί προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ομάδες εργασίας θα συσταθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα ώστε αυτές να είναι υπεύθυνες για την επιλογή των κατά τόπους προϊόντων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο συνολικό καλάθι της Περιφέρειας».

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΟΡΟ

Σύμφωνα με την εκτίμηση του πρώην θεματικού αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης Σωτήρη Παπαδόπουλου, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΑΜΘ θα πάρει σάρκα και οστά το φθινόπωρο.  Και μάλιστα το καλάθι θα το δώσουν τελικά οι φορείς του τόπου και όχι απλά υπηρεσιακοί παράγοντες. Και σε αυτή την προσπάθεια θα μετάσχουν όλες οι περιφέρειες και αυτές που το έτρεξαν κυρίως ενώ ο ίδιος χειρίζεται την υπόθεση μια και έχει συνέχεια επί της όλης προσπάθειας ενώ ο νέος αντιπεριφερειάρχης κ. Ευφραιμίδης δεν το γνωρίζει ακόμη. Και δεν είναι γνωστό ποιος θα το πάρει ακόμη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *