Ο Μίμης Παπαϊωάννου επισκέφθηκε  τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο

Ο παλαίμαχος της ΑΕΚ κ. Μίμης Παπαϊωάννου και ο επίσης παλαίμαχος κ. Πανταζής  επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα  στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο. Ο τελευταίος φανερά συγκινημένος δήλωσε πως πολλές φορές είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και φωτογραφηθεί με πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους ξένους και Έλληνες. «Είναι η πρώτη φορά όμως που έχω την ευκαιρία να έχω δίπλα μου ένα άνθρωπο που ως μαθητής τον βλέπαμε και τον καμαρώναμε και ήταν κάτι σαν ίδαλμα στα μάτια των παιδιών της εποχής του 1975 – 78, ο Μίμης Παπαϊωάννου είναι μία πολύ μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι ο άνθρωπος που δεν ανήκει στενά στην ΑΕΚ αλλά ευρύτερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αθλητισμό και μάλιστα αντιπροσωπεύει μία γενιά αθλητών οι οποίοι υπηρέτησαν το ποδόσφαιρο ως ιδέα και αθλητισμό και την ομάδα του στην οποία έπαιξε ο καθένας χωρίς να υπάρχει η βρομιά, ίντριγκα και η  παράγκα του ποδοσφαίρου » σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως   ήταν πολύ υπερήφανος που τον επισκέφτηκε ο κ. Παπαϊωάννου.

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

Σε ότι αφορά τον κ. Πανταζή δήλωσε πως είναι ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τον αθλητισμό και η ομάδα που υπηρέτησε γνώρισε ημέρες δόξας. Ο κ. Πανταζής ευχαρίστησε τον κ. Μαρκόπουλο τονίζοντας ότι είναι τιμή τους που βρέθηκαν στην Καβάλα. «Εμείς περάσαμε από τον αθλητισμό αφήνοντας παρακαταθήκη για τους νεότερους   να υπηρετήσουν και αυτοί με τις καλύτερες συνθήκες και ιδέες για να εξυπηρετήσουν τα αθλητικά ιδεώδη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πανταζής υπηρέτησε 44 χρόνια την ΑΕΚ ενώ ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε πως τέτοια ενέργεια που έκαναν  να έρθουν στην Καβάλα και στον κ. Μαρκόπουλο, στην Ελλάδα δεν το κάνουν και πρέπει να γίνεται. «Όλη η Ελλάδα είναι η Αθήνα όπου έχουν «σταθμεύσει» όλοι και δεν μπορείς να τους δεις, αυτό το φοβάμαι γιατί το ποδόσφαιρο μάλλον έχει πολλά προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανταζής πρόσθεσε πως στην Καβάλα μεταξύ άλλων ήρθαν να δουν την Καβάλα γιατί έχουν δεσμούς με την Καβάλα ενώ έκανα και μία ομιλία στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας για τηξν ιστορία της ΑΕΚ και του Μίμη Παπαϊωάννου και για μία παρουσίαση σε πρόληψη για τραυματισμούς πάνω σε νεαρούς αθλητές. Η σύζυγος του επίσης παρουσίασε ένα βιβλίο για τον πατέρα της Τάκη Χατζηγρηγορίου. Πρόσθεσε δε πως η καβάλα, έχει αναδείξει πολλούς αθλητές στον κλασικό αθλητισμό και συνεχίζει να πορεύεται σωστά. Ο κ. Παπαϊωάννου αρνήθηκε ευγενικά να κάνει σχόλιο για την σημερινή κατάσταση του φετινού πρωταθλήματος. Τέλος για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου ο κ. Πανταζής σχολίασε πως ενθουσιάστηκαν με την παρουσία του κ. Παπαϊωάννου, τους μοίρασαν βιβλία για την ιστορία του και πήραν και αυτόγραφα.

ΥΠΟΔΟΧΗ

Τον κ. Παπαϊωάννου υποδέχθηκαν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γκράνας  και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μπάμπης Ευσταθιάδης, ενώ και στους δύο παλαίμαχους ο κ. Μαρκόπουλος  δώρισε μία κορνίζα με τους Αρχαίους Φιλίππους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση