ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για να επιστρέψει το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων στο Δημόσιο. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσος Ιωαννίδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την απογοήτευσή του για την συγκεκριμένη απόφαση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με πολύ μεγάλη απορία και με οργή, είδαμε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας για το 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων η οποία κρίνει συνταγματικές τις περικοπές. Είναι άξιο απορίας πώς κατέληξε σ’ αυτήν την απόφαση όταν τον περασμένο Δεκέμβριο, το 6ο τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει με ευρύτατη πλειοψηφία -6 προς 1- αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Νόμου 4093/12 που εξαφάνιζαν τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων. Εξ αιτίας; αυτής της απόφασης, εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι προσφύγαμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε με αγωγές τοι 13ο και 14ο μισθό. Εμείς στην ΑΔΕΔΥ συνηθίσαμε σ’ αυτές της απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ. Πρέπει να επισημάνουμε ότι όλες οι προσφυγές για τις περικοπές είχαν απορριφθεί. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αυτήν τη στιγμή γιατί πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι προσφύγαμε στους δικηγόρους».

ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

Και πρόσθεσε πως «Επίσης είχε απορριφθεί και η προσφυγή μας για τα όρια ηλικίας που αυξήθηκαν μέχρι και 17 χρόνια με το 3ο μνημόνιο. Πώς ανετράπη αυτή η απόφαση; Μας φαίνεται πάρα πολύ παράξενο. Νομίζουμε ότι βαρύτατες ευθύνες για όλη αυτήν την κατάσταση φέρει η κυβέρνηση που αρνήθηκε να χορηγήσει με πολιτική απόφαση το 13ο και 14ο μισθό. Από τη μία ισχυριζόμαστε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και από την άλλη αρνούμαστε να ακυρώσουμε έστω και κατά ελάχιστο περικοπές των μνημονίων. Δυστυχώς και το Μάριο που είχαμε μία συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο αρνήθηκε κατηγορηματικά τη χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού με πολιτική απόφαση, οδηγώντας 600 χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους σε δικηγορικά γραφεία και στα δικαστήρια»

Για το τι θα γίνει στη συνέχεια είπε ότι «από ‘δω και μετά, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να διεκδικεί με όλα τα συνδικαλιστικά μέσα τη χορήγηση των δώρων αλλά απαιτούμε από την κυβέρνηση πολιτική απόφαση εδώ και τώρα. Να δούμε και τι συνέχεια θα έχουμε. Λογικά θα υπάρχουν και κινητοποιήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *