ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ «Νιόβεια» θα φιλοξενηθεί στο Κολυμβητήριο Καβάλας στις αρχές Απριλίου

Στη διοργάνωση των κολυμβητικών αγώνων «Νιόβεια» στο Κολυμβητήριο Καβάλας αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, σημειώνοντας πως «οι αγώνες θα γίνουν στις αρχές Απριλίου, είναι ένα διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ. Έχουμε πάλι πολλές συμμετοχές,  περίπου 600-700 αθλητών, από ότι με ενημέρωσαν θα ξεπεράσουμε τους 650 αλλά είναι ακόμα νωρίς να κλείσει ο κατάλογος των συμμετεχόντων. Σίγουρα θα έχουμε αθλητές από Ρωσία, Βουλγαρία, Τουρκία και λοιπές Βαλκανικές χώρες από ότι με ενημέρωσαν οι άνθρωποι της ΧΑΝΘ, γιατί τα «Νιόβεια» τα διοργανώνουν η ΚΟΕ, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Κολύμβησης ΑΜΘ, το Σωματείο ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης και φυσικά ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια. Και απομένει μόνο να δούμε το εύρος των συμμετοχών. Αυτό σημαίνει πρακτικά, το είδαμε και στις προηγούμενες διοργανώσεις, ότι στην πόλη μας πάλι για ένα τριήμερο θα έχουμε περίπου 1.200 με 1.500 επισκέπτες. Εκτιμώ ότι και αυτή τη φορά θα έχουμε 100% πληρότητα για εκείνες τις μέρες στα ξενοδοχεία της πόλης και γίνεται αντιληπτό ότι η πόλη μας έχει μπει για τα καλά στο χάρτη του αθλητισμού και εν προκειμένω του κολυμβητικού αθλητισμού. Δεν νομίζω ότι έχουν γίνει ποτέ ξανά στην πόλη μας τόσες πολλές και μεγάλες διοργανώσεις με πρόσθετα οφέλη τόσο αθλητικά, όσο βεβαίως και οικονομικά για την τοπική οικονομία».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κι όπως πρόσθεσε ο κ. Φιλόσογλου «την ίδια δε χρονική περίοδο και μάλιστα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα περίπου 15 ημερών, πολλά μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης και του Ολυμπιακού υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του κορυφαίου ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης του κ. Γέμελου και παρουσία και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κέλλυς Αραούζου θα πραγματοποιήσουν εδώ βασικό κομμάτι της προετοιμασίας τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι πέρσι όταν είχαμε βραβεύσει τον Σπύρο Γιαννιώτη τον Νίκο Γέμελο και την Κέλλυ Αραούζου για τις επιτυχίες τους στο δημαρχείο κι ενόψει Ολυμπιακών του Ρίο, η δήμαρχος είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι θα έρθουνε με μετάλλιο από το Ρίο και ο κ. Γέμελος της είχε πει ότι αν αυτό γίνει είναι βέβαιο ότι θα ξαναρθούν στην Καβάλα για προετοιμασία αλλά «θα σας χρωστάω και ένα δώρο από τη Βραζιλία». Ε τώρα λοιπόν περιμένουμε, εκτιμώ και θα εισηγηθώ τουλάχιστον στη δήμαρχο ότι ενόψει του ασημένιου μεταλλίου του Σπύρου Γιαννιώτη θα πρέπει να βραβεύουμε ξανά το Νίκο Γέμελο στο δημαρχείο, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν ο κ. Γέμελος θα κρατήσει το λόγο του και θα μας φέρει το δώρο που υποσχέθηκε. Αυτοί οι αθλητές θα είναι περίπου 30 στον αριθμό και κάποιοι εξ΄ αυτών θα λάβουν μέρος και στους αγώνες στα «Νιόβεια». Οπότε θα είναι αγώνες με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Επίσης όσον αφορά το κολυμβητήριο, θα ήθελα να ενημερώσω ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι νέοι υπερσύγχρονοι βατήρες που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διοργάνωση πλέον των υψηλότατων κολυμβητικών διοργανώσεων. Είναι πολύ πιθανό την άλλη βδομάδα κιόλας να το έχουμε ολοκληρώσει αυτό».

ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ

Συμπλήρωσε δε πως «και κάτι τελευταίο που νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, αυτή τη στιγμή γίνονται εργώδεις προσπάθειες από την Τεχνική Υπηρεσία, με τον Αντιδήμαρχο κ. Τουλκίδη και τους συνεργάτες του τους υπηρεσιακούς να καταφέρουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, έστω και ως έκτακτο θέμα, να έρθει προς ψήφιση η έγκριση της εκτέλεσης του έργου του Βερουλείου Σταδίου. Οπότε θα αρχίσει οριστικά και αμετάκλητα η αντίστροφη μέτρηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έτσι ώστε να λάβει σάρκα και οστά ένα από τα μεγάλα οράματα της δημοτικής αρχής, της δημάρχου και των συνεργατών της, δηλαδή η ριζική ανακαίνιση του Βερουλείου. Το οποίο θα γίνει πραγματικά ένα στολίδι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *