ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του κεντρικού λιμένα Καβάλας υπέγραψαν η Περιφέρεια και ο Οργανισμός Λιμένα

Την προγραμματική σύμβαση για ένα σημαντικό έργο ανάπλασης του κεντρικού λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης. Ο τελευταίος έκανε χθες σχετικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι «τα καλά νέα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Οργανισμού είναι, πλέον, σε φάση υλοποίησης. Την προηγούμενη εβδομάδα εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας η μελέτη έργων για το λιμάνι της Ιχθυόσκαλας. Ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Την Πέμπτη είχαμε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Οργανισμού Λιμένα για το έργο στον προσήνεμο μόλο. Αυτό είναι ενταγμένο στη στρατηγική βιώσιμη αστική ανάπτυξη του δήμου Καβάλας. Ο Οργανισμός είναι εταίρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Καλές ειδήσεις, έργα τα οποία αναβαθμίζουν υποδομές και υπηρεσίες προς τους χρήστες. Γι’ αυτό παλεύουμε καθημερινά».

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Να πω, επίσης, ότι δεσμεύτηκε και ο κ. περιφερειάρχης για τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένα επί της οδού Αβέρωφ. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τους πολίτες, για τους τουρίστες, όχι μόνο για το λιμάνι αλλά για την πόλη γενικότερα. Και είμαστε σε μία διαδικασία που υλοποιούνται έργα. Να μην ξεχνάμε το μεγαλύτερο, που είναι η αξιοποίηση του εμπορικού μας λιμένα «Φίλιππος Β’», μία διαδικασία η οποία προχωράει και από αρχές του έτους θα έχουμε και τις πρώτες διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός είναι, πλέον, σε φάση υλοποίησης και προχωράμε βήμα- βήμα για να αναβαθμίσουμε όλο το λιμενικό σύστημα της Καβάλας.

Τα έργα, όπως συνηθίζω να λέω, πρέπει να ξεκινούν. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα στα λιμάνια μας. Η επέκταση και θωράκιση του προσήνεμου μόλου, η κατασκευή των πλωτών εγκαταστάσεων, μαζί με όλες τις παρεμβάσεις που κάναμε και εμείς σαν Οργανισμός για να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου. Η ολοκλήρωση των κρηπιδωμάτων στο «Φίλιππος Β’» τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου, ένα έργο το οποίο γίνεται τα τελευταία 4,5 χρόνια. Πριν 3-4 χρόνια ολοκληρώθηκε το έργο του αποσπασμένου μόλου στο «Φίλιππος Β’». Αυτά είναι έργα τα οποία δεν έγιναν πολύ παλιά. Συνεχίζουμε. Η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ. Δεν υπάρχει ένα πλάνο το οποίο κάποια στιγμή τελειώνει. Συνέχεια πρέπει να διαβουλευόμαστε, να μελετάμε και να προχωράμε σε έργα που αναβαθμίζουν υποδομές και υπηρεσίες προς τους χρήστες. Αυτό είναι το σημαντικό.

Δεν θέλω να δώσω κάποιο χρονικό περιθώριο. Υπάρχουν κι άλλα έργα, όπως η αξιοποίηση του χώρου των πρώην παλιών αποθηκών. Είμαστε σε διαδικασίες κι εντός του ’19 θα αρχίσει και αυτό το έργο να κατασκευάζεται. Η χωροθέτηση μαρίνας με όλα αυτά που προβλέπονται, είναι ένα άλλο έργο. Έχουμε έργα που δεν σταματούν και είμαι της άποψης ότι όταν σταματάς να επενδύεις και να έχεις όραμα, κάποια στιγμή έρχεται το τέλμα. Και αυτό επ ουδενί δεν πρόκειται να γίνει στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *