ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Την δημιουργία βιώσιμου πλάνου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο εξήγγειλε από την Καβάλα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι προ των πυλών… Η δημιουργία ενός βιώσιμου πλάνου μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου εκτός των άλλων δεν θα υπάρχουν οι μεγάλες αδικίες που υπέστη η ομάδα του ΑΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν, είναι η αφορμή για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού  Γιώργος Βασιλειάδης από την Καβάλα, όπου βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανάμεσα στα άλλα είπε ότι η ιστορική ομάδα του ΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε και αδικήθηκε και ότι με το νέο πλάνο που υπάρχουν το ποδόσφαιρο θα επανέλθει στην κανονικότητα.

«Όταν γίνεται μια αναδιάρθρωση πάντοτε υπάρχει γκρίνια. Εμείς «πατώντας» πάνω σε εκθέσεις μεγάλων οίκων του εξωτερικού σχετικά με το πώς θα πρέπει να είναι τα Ελληνικά πρωταθλήματα, γιατί όπως το γνωρίζεται πολύ καλά και το βιώσατε και στο πετσί σας με τις πολύ μεγάλες αδικίες που συνέβησαν στο παρελθόν και τις μεγάλες ταλαιπωρίες που είχε η ιστορική ομάδα της Καβάλας, θέλαμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο πλάνο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις αποφάσεις όμως δεν τις πήραμε εμείς αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο. Απ’ εκεί και μετά εμείς με κάθε τρόπο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στην υλοποίηση αυτού του πλάνου και να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι, ούτως ώστε να έχουμε ομάδες οι οποίες θα μπορούν να σταθούν σε μια νέα μορφή επαγγελματικού πρωταθλήματος».

ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «νομίζω ότι παρά τις όποιες στεναχώριες και τα όποια λάθη έγιναν από την πλευρά της ΕΠΟ, υπάρχουν ακόμα περιθώρια να διορθωθούν οι αδικίες. Από του χρόνου πιστεύω ότι θα γραφτεί μια νέα σελίδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αν μείνουμε στοχοπροσηλωμένοι και αν δεν υποκύψουμε σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες το μέλλον των ομάδων, όπως και της Καβάλας, θα είναι πολύ καλύτερο. Γιατί, μέσα στη συζήτηση ειπωθήκανε κάποια πράγματα που απέχουν από την πραγματικότητα. Θέλω να πω ότι καταλαβαίνω την στεναχώρια των ομάδων που δεν προβιβάστηκαν, όμως έτσι κι αλλιώς αν ίσχυε το προηγούμενο σύστημα δεν θα προβιβάζονταν όλοι! Κι αν ακόμα προβιβάζονταν, θα βρισκόταν σε μια κατηγορία που δεν θα ήταν βιώσιμη. Αυτό το βλέπαμε καθαρά! Η Football League κάθε χρόνο σωζόταν με τεχνητό τρόπο. Εμείς λοιπόν φτιάξαμε ένα πλαίσιο για να έχουμε 3 βιώσιμες Εθνικές κατηγορίες».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Αναφερόμενος για το πόσο αισιόδοξος είναι για την επιτυχία των αλλαγών δήλωσε ότι «νομίζω ότι αν η φετινή χρονιά πάει καλά και η Football League και η Super League 2 κάνουν τις σωστές κινήσεις και αποκτήσουν έσοδα και από άλλες πηγές, δηλαδή να φτιάξουν ένα καλό προϊόν, τότε θα μιλάμε για πολύ καλύτερη ημέρα για το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνω όμως ότι, χρειάζεται στοχοπροσήλωση, δουλειά και όχι πισωγυρίσματα. Ξαναλέω, ότι υπάρχουν περιθώρια για διορθώσεις, αλλά αυτό δεν αφορά την Πολιτεία αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας η προσπάθεια μας θα έχει θετικό πρόσημο. Δυστυχώς αυτά τα θετικά ή αρνητικά πρόσημα μπαίνουν στο τέλος του δρόμου και όχι στην αρχή. Στην αρχή πάντα θα υπάρχει γκρίνια. Στο τέλος όμως νομίζω ότι θα είναι ένα επιτυχημένο εγχείρημα».

ΓΗΠΕΔΑ

Τέλος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των μεγάλων ομάδων να δημιουργήσουν σύγχρονες αθλητικές υποδομές λέγοντας ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε προσπαθήσαμε να λύσουμε πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές του ποδοσφαίρου. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ότι ήταν δυνατόν, από την πλευρά του κράτους, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να αποκτήσουν σοβαρές αθλητικές εγκαταστάσεις, για λόγους ασφαλείας και για λόγους οικονομικής βιωσιμότητας κάτι που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του επαγγελματικού αθλητισμού είναι η βιωσιμότητα. Απ’ εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες, που θα ισχύουν για όλους. Αυτό το καταφέραμε, άλλοτε με μικρότερη και άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία. Νομίζω όμως ότι κάναμε βήματα προς τα μπροστά και προς μια κανονικότητα για τον Ελληνικό αθλητισμό. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα 4 χρόνια μπροστά μας για να υλοποιήσουμε το όραμα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *