Κύριο άρθροΠολιτική

Την ανανέωση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων ζητά ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης για να μην έχουμε πισωγυρίσματα

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης. Στο πλαίσιο αυτό έκανε σχετικές δηλώσεις.

Μάλιστα ο ίδιος βρέθηκε στην εκδήλωση στα Σφαγεία την οποία χαρακτήρισε μοναδική με τα σκηνικά των κ.κ. Αργυρίου και Γράσσου να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Διατρέχουμε την προεκλογική περίοδο όπου αυτό που πρέπει να διατρανωθεί είναι το έργο της κυβέρνησης μας. Βέβαια δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το ιστορικό της ΝΔ. Έχει γραφεί η ιστορία ενώ ο κόσμος μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να αποφασίσει με ποιους πρέπει να πάει και ποιους πρέπει να αφήσει.

Γιατί από τη μια υπάρχει ένα αποτέλεσμα, ένα πρόγραμμα, κάτι το χειροπιαστό και αυτό είναι η έξοδος από τα σκληρά μνημόνια, είναι οι μικρές ανάσες που δόθηκαν σε χειμαζόμενες κοινωνικές ομάδες και είναι αυτή η βαθμιδοτή προσπάθεια να αναταχθεί η χειμαζόμενη κοινωνία.

Πρωτίστως βέβαια έπρεπε να αναταχθεί το στρώμα που πρωτίστως είχε θιχθεί με εκείνον τον πολίτη που είχε φτάσει στο σημείο να αναζητά τρόφιμα στο τελείωμα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ή ακόμη χειρότερα από τους κάδους των απορριμμάτων.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα ατέλειωτα λουκέτα με μια σχέση 3-1 ενώ θα θυμίσω τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Ιατρεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, όλα αυτά που έδειχναν την απόλυτη κατάρρευση. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν όχι γιατί κάποιο μαγικό χέρι τα τακτοποίησε αλλά γιατί κυριολεκτικά μάτωσε ο ελληνικός λαός ο οποίος πλέον έφτασε σε ένα ξέφωτο. Είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό να αφήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια στη μέση για να επανέλθουμε σε ένα σχήμα πολιτικό που δια της πλαγίας θα μας επαναφέρει σε τέτοιες διαδρομές.

Γιατί μην πει κανείς ότι η μείωση της φοροδιαφυγής είναι η παράμετρος για πάσα νόσο».

ΕΓΙΝΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι ενώ έγιναν δράσεις, ο κόσμος δεν τα στήριξε όλα στις ευρωεκλογές. «Συμφωνώ μια και κάθε πράγμα θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να αναδειχθεί. Και υπό αυτή την έννοια η επίσπευση των εκλογών σίγουρα δημιουργεί ένα πρόβλημα. Γιατί αλλιώς είναι να απορροφούνται αυτά τα μέτρα μέσα σε μια προοπτική χρόνου, αλλά βλέπετε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν αντέχει σε κανονικότητα και η κανονικότητα ήταν να εκπνεύσει ο κανονικός χρόνος τον Σεπτέμβρη και εμείς να πάμε κανονικά σε εκλογές.

Μια εβδομάδα μετακύλησαν οι εκλογές για λόγους αυτονόητα αποδεκτούς – είχαμε τα ειδικά μαθήματα στις πανελλαδικές, που είναι μια κορυφαία στιγμή της δημόσιας λειτουργίας – και αμέσως σηκώθηκε κουρνιαχτός.

Εν πάσει περιπτώσει στον εναπομείναντα χρόνο εκείνο που χρειάζεται είναι σκέψη και αυτό γιατί μια ψήφος στη ΝΔ θα είναι συνέχεια της τιμωριτικής ψήφου του Μαΐου και επομένως αυτό που χρειάζεται είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ που θα δημιουργήσει συνθήκες μιας καλύτερης καθημερινότητας για τα επόμενα χρόνια.

Εκτίμησή μου είναι ότι δεν μπορεί να βρίσκεται μια εξέλιξη πολιτική με θετικό αποτύπωμα και μετά να διακοπεί διότι αν αυτό συμβεί τότε θα έχουμε δυσάρεστες περιπέτειες. Και περί περιπετειών, 4 είναι αυτά που συνεχώς αναμασούν με την μορφή ποιήματος δημοτικού σχολείου όλα τα στελέχη της ΝΔ από τον Μητσοτάκη μέχρι τον έσχατο υποψήφιο με την έννοια ότι η ΝΔ θα εκλέξει 4 βουλευτές στον νομό Καβάλας.  Ίδιο το ποίημα αλλά τα ποιήματα τα λέγαμε στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και επιτέλους πρέπει να αρθρώσουμε ένα λόγο που να καλύπτει και σε έκταση και σε βάθος τα πραγματικά προβλήματα αλλά και τις πραγματικές προοπτικές ενός τόπου.

Άρα ο καθείς με τις επιλογές και τις πράξεις αλλά και τις παραλείψεις του διαγράφει την πολιτική του διαδρομή. Εκτιμώ ότι ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε το δρόμο να λειτουργήσει ως ένα κεφάλαιο που ο χρόνος θα χρειασθεί ίσως να το παγιώσει ίσως όχι. Για αυτό και είναι πιο προσεκτικός μια και οι κραυγές δεν αποδίδουν τίποτε. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε αναλογικά υπεύθυνοι και υπόλογοι για το που φθάσαμε τον τόπο. Και ο ίδιος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Άρα θα είναι τουλάχιστον τρελό να προσπαθεί να επιρρίψει όλο το φορτίο των λαθών σε πολιτικούς του αντιπάλους».

ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ

Πρόσθεσε δε πως «Και εδώ θα πω και το παράλογο των ημερών. Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στην αρχή υπάρχει συντονισμένη ομοβροντία εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν όμως σκαλίζουμε την κρούστα και μπουν πια στις μεταξύ τους σχέσεις,  εκεί γίνεται ένα ξεμάλλιασμα άνευ προηγούμενου.

Ο καθείς προσπαθεί να φορτώσει τα μύρια όσα στον άλλο. Και βέβαια ο κύκλος του παραλόγου συνεχίζεται όταν λένε ότι αν χρειασθεί θα συμπορευθούν. Και από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την κοινωνία μεν αλλά σωστά. Γι αυτό ο κόσμος ας μην σκεφθεί κόμματα αλλά το αύριο. Εμείς αφήσαμε αποτύπωμα και αυτό θα φανεί. Επιτέλους αν κάτι έχει πετύχει η ΝΔ και εκεί πραγματικά υπολείπομαι είναι να κατορθώσει όλη την κοινωνική βαρβαρότητα των χρόνων 2010 – 2014 να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να ξεκινάει η καταστροφή από το 2015. Αυτό είναι χάλκευση της κοινωνικής πραγματικότητας.

Το κατάφεραν αν και εμείς λειτουργήσαμε με όρους κοινωνίας και όχι επικοινωνίας. Δεν ήμασταν κοινωνοί της προσπάθειας όσο έπρεπε και όσο επιβάλλονταν στην κοινωνία. Θα πω ότι αυτό έγινε για πολλούς λόγους. Αλλά σε μια εποχή σκληρών μέτρων  δεν είχαμε την πολιτική θρασύτητα να είμαστε άνετοι  με την κοινωνία. Και όταν δόθηκε χώρος να επικοινωνήσουμε αυτά που κάναμε μια και η κοινωνία σήκωσε το βάρος εμείς δείξαμε ότι παράδεισοι δεν υπάρχουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *