ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σύσκεψη για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορεών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.

”Η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, θέλει καταρχήν να ενημερώσει τους επαγγελματίες για το πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που κατά γενική ομολογία τον ζητά η κοινωνία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και τις δικλείδες για να προστατέψουμε και το εισόδημα των επιχειρήσεων της Καβάλας”, τόνισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. 

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ

”Σεβασμός και στους καπνιστές, αλλά και στους καπνιστές, όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς όφελος της δημόσιας υγείας. Η πρωτοβουλία μας έχει ως στόχο να ενημερώσει και να απαντήσει σε όποια απορία υπάρχει εκ μέρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κυρίως στον εξωτερικό χώρο, όπου και λόγω των συνθηκών βγαίνουν για να καπνίσουν οι καπνιστές”, συμπλήρωσε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης. Σε ερώτηση του ”Ενήμερου” για το αν είναι ξεκάθαρο σε επαγγελματίες και πολίτες τι τελικά ισχύει, ο κ. Αντωνιάδης απάντησε: ”Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο το τι ισχύει με τον νόμο, απλά υπάρχουν δυο τρεις διφορούμενες ερμηνείες, όσον αφορά τον συγκεκριμένο νόμο και για αυτό βρεθήκαμε στη σύσκεψη, ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει”.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε: ”Στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και στον Δήμο μας, θεωρώ ότι τιμήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο η τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε σχέση με όμορους νομούς, από όταν πρωτοθεσπίστηκε το 2010. Πλέον φάνηκε από τη διάθεση της νέας κυβέρνησης, ότι τελειώνουν τα ψέματα. Ο νόμος πρέπει να μπει σε εφαρμογή και στην ουσία με τη σύσκεψη αυτή αρχίζει και επίσημα η τήρησή του”.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πτώση στον τζίρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Βαφείδης απάντησε: ”Σίγουρα ναι. Το πρώτο σοκ είναι ιδιαίτερο από την τήρηση του συγκεκριμένου νόμου. Η δική μου άποψη είναι πως αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργήσουν συντονισμένα και συγχρονισμένα και δεν αφήσουν το περιθώριο για δυο μέτρα και δυο σταθμά, η απόλυτη τήρηση από όλους τους επαγγελματίες και η ευσυνειδησία πάνω στον νόμο και στην ευγενή άμιλλα, μόνο πρόβλημα δεν δημιουργεί. Απλά πρέπει να είναι καθολική η τήρησή του από όλους”. Τέλος, για το αν έχουν καταγραφεί καταγγελίες στην Καβάλα, ο κ. Βαφείδης απάντησε: ”Όχι, ακόμη δεν έχουν γίνει. Πιστεύω ότι μετά τη σημερινή σύσκεψη ενεργοποιείται και ο τετραψήφιος αριθμός κλήσης και για την πόλη μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *