ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στις Εκθέσεις Τουρισμού της Σόφιας, του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου θα συμμετάσχει ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου

Στις Εκθέσεις Τουρισμού Σόφιας, Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου θα συμμετάσχει ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια για να προβληθεί το νησί.

Ο κ. Παρασχούδης δήλωσε ότι «στις εκθέσεις θα συμμετέχουμε σαν Οργανισμός Τουρισμού Θάσου. Ο Οργανισμός έχει εταίρους το δήμο Θάσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ένωση Επαγγελματιών. Είναι μια συλλογική προσπάθεια και αυτό είναι σημαντικό διότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων. Είναι μια προσπάθεια που περιλαμβάνει όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού Θα έχουμε παρουσία στις τρεις βαλκανικές χώρες, της Σόφιας που είναι αυτό το Σαββατοκύριακο και του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου που είναι το άλλο Σαββατοκύριακο».

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ

Πρόσθεσε δε πως «Οι Σέρβοι είναι παραδοσιακοί πελάτες του νησιού μας από τη δεκαετία του ’70. οι Βούλγαροι αλλά κυρίως οι Ρουμάνοι που αποτελούν μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, παρ’ ό,τι έχουν έρθει αρκετοί στο νησί μας είναι πάρα πολλοί ακόμη που δεν το έχουν επισκεφθεί. Υπολογίζουμε ότι μόνο το 1/10 των Ρουμάνων κάνει διακοπές, οι υπόλοιποι δεν κάνουν ακόμη. Οπότε υπάρχει ακόμη μεγάλη προοπτική γι’ αυτόν τον προορισμό. Είναι αλήθεια ότι οι Ρουμάνοι έχουν κατακλύσει όλη τη βόρεια Ελλάδα και η συμμετοχή μας σε μία τέτοια έκθεση είναι κατά κάποιον τρόπο ευχαριστήριο στην προτίμηση αυτών των ανθρώπων. Η καλύτερη διαφήμιση για μας είναι οι άνθρωποι που μένουν ευχαριστημένοι και το μεταδίδουν στους γείτονές τους και τους φίλους τους».

ΠΤΩΣΗ

Για την εικόνα που αρχίζει να διαμορφώνεται για το ερχόμενο καλοκαίρι είπε ότι «ξέρουμε ότι η εικόνα δεν είναι τόσο καλή όσο θα θέλαμε. Ο σκοπός είναι να περιορίσουμε τις απώλειες και γι’ αυτό είναι μεγαλύτερη η προσπάθεια μας προς τα Βαλκάνια, δεδομένο ότι ήδη έχουμε μία πτώση της προγραμματισμένης πτήσης γύρω στο 20% για το αεροδρόμιο της Καβάλας. Που σημαίνει ότι γύρω στους 30 χιλιάδες λιγότερους επισκέπτες μέσω πτήσεων. Οπότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για τους Βαλκάνιους κι αυτούς που έρχονται οδικώς. Φυσικά αυτή είναι η εύκολη λύση αλλά δεν μπορούμε προς το παρόν, δεδομένων των καταστάσεων, να κάνουμε κάτι περισσότερο. Ήδη από τη Γερμανία και την Αγγλία υπολογίζουμε πτώση γύρω στο 17-20%, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, διότι με το Βrexit δεν ξέρουμε πώς θα έρθουν τα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *