ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Στηρίζουμε την οικογένεια που έχει πραγματικά ανάγκη» σημειώνει η πρόεδρος του συλλόγου ΠΝΟΗ   Γιάννα Χατζηβαρύτη

Ο Σύλλογος για την Οικογένεια και το παιδί ΠΝΟΗ έκανε τις καθιερωμένες  ενέργειες του  την προηγούμενη εβδομάδα για να βοηθήσει   τα άτομα του  είναι δικαιούχοι του συλλόγου τους. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννα Χατζηβαρύτη έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Προχωρήσαμε όπως πάντα σε μια σειρά ενεργειών με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο. Όπως κάθε μήνα έτσι και φέτος, δώσαμε τα τρόφιμα ενισχυμένα βέβαια στις 140 οικογένειες που υποστηρίζουμε ως ΠΝΟΗ.

Από το 2007 στηρίζουμε οικογένειες μέσα από ένα πρόγραμμα, όπου μέσω χορηγιών αλλά και συνδρομών των μελών μας μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες σίτισης των προστατευόμενων οικογενειών μας.

Καλύπτουμε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων και έτσι και αυτή την φορά κύλησε ομαλά η τροφοδοσία. Μάλιστα φέτος είχαμε ακόμη περισσότερες προσφορές μια και ο κόσμος ήταν περισσότερο ευαισθητοποιημένος. Έχουμε παρατηρήσει ότι όσο η ανεργία αυξάνεται τόσο πιο πολύ προσφέρει ο κόσμος και αυτός εμάς μας ικανοποιεί μια και δεχόμαστε μεγαλύτερη προσφορά από αυτούς που βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Και όλο αυτό μας γεμίζει ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση».

ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ

Η ίδια η συνομιλήτρια μας μάλιστα τόνισε στην συνέχεια ότι μεγάλη ικανοποίηση προσφέρει και το γεγονός ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την ΠΝΟΗ. «Δεν είναι μόνο μια χορηγία. Η ΠΝΟΗ έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο προφίλ που πλέον οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν εμπιστεύονται τάχιστα την ΠΝΟΗ και δίδουν και βοηθούν όπως το επιθυμούν. Ίσως κάποιοι να έχουν ερωτήματα αλλά εμείς αμέσως τους απαντάμε ενώ κάθε χρόνο δίδουμε και μια συνολική εικόνα των όσων μας προσφέρονται και των όσων εμείς προσφέρουμε προκειμένου να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προσφοράς. Και όλα αυτά γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και διακριτικότητα. Εμείς ως σύλλογος θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και κάνουμε το απολύτως απαραίτητο σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση. Άλλωστε όλα είναι τόσο ευαίσθητα και αυτό που θέλεις να κάνεις ως πολίτης ευαισθητοποιημένος μπορεί και να γυρίσει και να φτάσεις σε ένα άλλο σημείο και να αλλάξεις την όλη εικόνα. Και αυτό πραγματικά δεν το θέλουμε».

ΜΠΑΖΑΡ

Αναφορικά τέλος με το πασχαλινό μπαζάρ της ΠΝΟΗΣ αυτό πραγματοποιήθηκε και φέτος στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου το πρωί του Σαββάτου και πήγε πολύ καλά. «Η καλλιτεχνική μας ομάδα που δουλεύει αγόγγυστα όλο το προεόρτιο διάστημα είχε πολύ ωραίες κατασκευές. Ο κόσμος μας τίμησε και όλα όσα πήραμε μέσα από το μπαζαρ θα πάνε και φέτος στα σπουδαστικά επιδόματα των παιδιών που είναι έξω από τις οικογένειες τους και χρήζουν αρωγής. Φέτος όλες οι δωρεές μας πηγαίνουν στην υποστήριξη ενός νεαρού παιδιού από την Καβάλα που βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και ελπίζουμε ότι οι ευχές μας και η βοήθεια θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ορθοποδήσει.

Εξάλλου εμείς είμαστε ανοικτοί και δεν αφήνουμε να συνδράμουμε έτσι αυθαίρετα χωρίς έλεγχο. Από την άλλη, κάποιες φορές όταν βλέπουμε ότι υπάρχει πραγματικά ανάγκη παρέμβασης δεν αφήνουμε τον κόσμο να έρθει σε εμάς. Πηγαίνουμε εμείς στον κόσμο. Άλλωστε δεν γνωρίζουμε όλοι τρόπους προσέγγισης συλλόγων ως το δικό μας ή απλά δεν μας γνωρίζουν. Είναι ανθρώπινο και λογικό. Τώρα για 15 ημέρες θα είμαστε κλειστά λόγω Πάσχα. Και η ενισχυτική διδασκαλία σταματά. Θα ανοίξουμε από τη Δευτέρα μετά του Θωμά για να πάρουμε και εμείς κουράγιο και δύναμη για τον αγώνα που επιλέξαμε να προσφέρουμε» σημείωσε  καταληκτικά  ευχόμενη Καλό Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *