Κύριο άρθροΟικονομία

Στα ταμεία του Νοσοκομείου εισέρρευσαν 11 εκ. ευρώ για να εξοφληθούν οι προμηθευτές, όπως ανακοίνωσε ο Α. Καρασαββόγλου!!

Εξαιρετικό χαρακτήρισε το Νοσοκομείο Καβάλας ο νέος Διοικητής του κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα τους είναι να διεκδικήσουν όσα το δυνατόν περισσότερα για το Νοσοκομείο, όπως προσλήψεις, πόρους κ.λ.π. Παράλληλα ανέφερε ότι στα ταμεία του Νοσοκομείου εισέρρευσαν 11 εκ. ευρώ για να εξοφλήσουν όλους τους προμηθευτές.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρασαββόγλου ανέφερε πως «δεν μπορώ να πω ότι έχω μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση του Νοσοκομείου και των διάφορων παραμέτρων αυτού, αλλά σίγουρα μέχρι τώρα κουβεντιάζαμε με μερικούς ανθρώπους, έτσι λοιπόν έχω μια πρώτη εντύπωση για όλες τις δραστηριότητες του Νοσοκομείου. Φυσικά τώρα θα δούμε πιο επισταμένα, πιο συγκεκριμένα, πιο ειδικά τα επί μέρους ζητήματα του Νοσοκομείου και τότε θα είμαι σε θέση να πω και περισσότερα πράγματα. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι το Νοσοκομείο Καβάλας είναι ένα εξαιρετικό Νοσοκομείο. Δεν το λέμε εμείς εδώ οι Καβαλιώτες για να νιώθουμε και περήφανοι, αλλά είναι μια εικόνα που υπάρχει ευρύτερα έξω από τα όρια της Καβάλας και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Άρα λοιπόν υπάρχει μια πολύ καλή κατάσταση πάνω στην οποία θα πατήσουμε και με βάση την οποία θα πορευτούμε. Θα σχεδιάσουμε δράσεις, είμαστε ένα διεκδικητικό Νοσοκομείο, θα απαιτούμε πόρους, θα απαιτούμε προσλήψεις, θα απαιτούμε την ένταξη του Νοσοκομείου σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις, θα είμαστε ένα Νοσοκομείο που θα διεκδικεί».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα, ο κ. Καρασαββόγλου ανέφερε πως «ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι είχαμε πολλούς απλήρωτους προμηθευτές. Αυτό έχει λήξει, διότι μόλις προχθές έχουν μπει στα ταμεία του Νοσοκομείου 11 εκατομμύρια ευρώ και  με αυτά τα χρήματα, ξεκινώντας από τον τελευταίο προμηθευτή πίσω χρονικά, φτάσαμε μέχρι το σημείο να μπορούμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μέχρι και τρεις μήνες πριν. Περιμένουμε και μια δεύτερη δόση, θα πληρώσουμε επομένως και τους προμηθευτές το επόμενο διάστημα μέχρι κεραίας. Νομίζω ότι είναι σε καλό σχεδιασμό και η υπόθεση της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών, προβλήματα που υπήρχαν ένα ένα λύνονται».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε δε πως « επίσης  είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο με την υπόθεση των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας. Αν όλα πάνε καλά πρώτη Αυγούστου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα δουλεύουν με διαφορετικούς εργασιακούς όρους και συνθήκες, χωρίς τον εργολάβο και με ατομικές συμβάσεις εργασίας που θα υπογράψει το Νοσοκομείο Καβάλας μαζί τους. Το έχουμε δρομολογήσει και είναι σε εξέλιξη αυτό. Θα πληρώνονται και καλύτερα, δεν θα έχουν και μπλοκάκι, θα είναι ασφαλισμένες και θα εργάζονται σε ένα εργασιακό περιβάλλον πολλαπλώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε πριν. Βρέθηκα και συζήτησα δυο φορές με τις εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας και εκτελούν επίσχεση εργασίας, οπότε το ξέρω καλά το θέμα».

ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

«Η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι πάμε σε έναν Οργανισμό στο Νοσοκομείο Καβάλας που έχει πολύ στέρεες βάσεις για να αντέξει σε αυτήν την κρίση και να ανταποκριθεί στις αυριανές προκλήσεις, κι αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο για όλους εμάς που εμπλεκόμαστε στη νέα διοίκηση. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι εμείς θα λειτουργήσουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον της υγείας. Θέλουμε λοιπόν αυτά τα δημόσια χαρακτηριστικά της υγείας να τα διαφυλάξουμε και να τα επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την προσπάθεια, με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, με το διοικητικό προσωπικό, τους τεχνικούς του νοσοκομείου και με όλους. Αναζητούμε τη συνεργασία τη συναίνεση και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε μια χαρά» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *