ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στασιμότητα παρατηρείται στο θέμα του οδικού άξονα Ε61 Καβάλας – Δράμας

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα του οδικού άξονα Ε61 που θα κατασκευάσει η Εγνατία Οδός ΑΕ και θα ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα. Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι του Σταυρού Αμυγδαλεώνα αντιδρούν στο ενδεχόμενο να περάσει ο άξονας από το περιαστικό δάσος Καβάλας από τον Άγιο Σίλα μέχρι τον Σταυρό όπως το επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρού Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πουρσαϊτίδης σημείωσε πως «όσον αφορά τον Ε61 αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει μια στασιμότητα. Επίσης υπάρχει μια πίεση από την Εγνατία Οδό προς το Δασαρχείο. Από όσο γνωρίζουμε το Δασαρχείο δεν έχει απαντήσει ακόμα. Υπάρχει  μια στασιμότητα γενικώς στο όλο θέμα. Εμάς από την αρχή δεν μας πλησίασαν από την Εγνατία Οδό, απευθύνθηκαν στο Δήμο Καβάλας. Υπάρχει λοιπόν αυτή η στασιμότητα, δεν γνωρίζουν κάτι ούτε και στο δήμο. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στον τύπο, έχει κάνει η Εγνατία Οδός ένα αίτημα στο Δασαρχείο για να κάνει μελέτες εδαφολογικές και δεν έχει απαντήσει ακόμα το Δασαρχείο. Παλαιότερα το Δασαρχείο είχε απαντήσει θετικά, κάποια στιγμή σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Βέρρος είχε καταθέσει μια τροπολογία, ένα νόμο όσον αφορά τα δάση Natura και εκεί το Δασαρχείο άρχισε να το σκέφτεται καλύτερα και ζήτησε κάποια άλλα έγγραφα από την Εγνατία, τα οποία ακόμα δεν τα έχει δώσει η Εγνατία. Υπάρχει μια στασιμότητα, δεν ξέρουμε κι εμείς ακριβώς τι γίνεται».

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ερωτηθείς ποια είναι η πρόταση των κατοίκων της περιοχής για να περάσει ο οδικός άξονας αυτός από την περιοχή, ο κ. Πουρσαϊτίδης σημείωσε πως «εμείς από την αρχή δεν ήμασταν αρνητικοί, είπαμε ναι να γίνει ο δρόμος αλλά όχι να καταστραφεί το δάσος. Να μας προτείνουν εναλλακτικές λύσεις γιατί μέχρι σήμερα δεν μας έχουν προτείνει καμία εναλλακτική λύση. Εμείς θέλουμε την αρχική χάραξη όπως την είχε η Εγνατία Οδός με σήραγγα και με γέφυρα. Εάν δεν είναι αυτό εφικτό, να εξεταστεί η παλιά εθνική οδός μήπως μπορεί από κει να γίνει, εκείνος ο δρόμος να χρησιμοποιηθεί. Τέλος πάντων να μας παρουσιάσουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις κι όχι την καταστροφή του δάσους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *