Κύριο άρθροΠαιδεία

Σοβαρό το κτηριολογικό πρόβλημα στην Καβάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Χρήστο Αρβανιτόπουλο

Συνέντευξη Τύπου  παραχωρήθηκε χθες  και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Ν. Μάρτης»  με θέμα  «Εγγραφές μαθητών στην Π.Ε. Καβάλας – Στατιστικά στοιχεία, κτιριολογικά θέματα και προβληματισμοί». Ο Αναπληρωτής  Διευθυντής   Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Αρβανιτόπουλος  αρχικά ανέφερε ότι για την σχολική χρονιά 2019-2020 έχει σημειωθεί μία μικρή αύξηση στις εγγραφές των μαθητών στην 1η Δημοτικού, από 1095 στους 1128 και θα αυξηθεί με τις εκπρόθεσμες εγγραφές. Στο Δήμο Καβάλας οι εγγραφές  ήταν στα ίδια επίπεδα, στο Παγγαίο λίγο λιγότερες, ενώ στους Δήμους Νέστου και ιδίως στην Θάσο σημειώθηκε σημαντική αύξηση. Παράλληλα σημειώθηκε αύξηση τμημάτων από 124 σε 131 κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό όπως εξήγησε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σχολίασε πως σημειώθηκε θέμα σε κάποια νηπιαγωγεία στον Δήμο Καβάλας λόγω της δίχρονης προσχολικής αγωγής καθώς από το 2019 μειώνεται ο αριθμός των νηπίων ανά τμήμα σε 22 αντί 25 και κάποια νηπιαγωγεία πνίγηκαν από παιδιά. Έτσι θα έπρεπε να μετακινηθούν παιδιά από νηπιαγωγείο σε νηπιαγωγείο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να γίνει κλήρωση, αν τα όμορα νηπιαγωγεία ήταν γεμάτα. 

ΚΛΗΡΩΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο κλήρωση έγινε μόνον στο 5ο νηπιαγωγείο καθώς με μέριμνα των εκπαιδευτικών τα παιδιά τακτοποιήθηκαν σε κάποιες πρόσθετες αίθουσες. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι γενικά δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες διαθέσιμες αίθουσες στα νηπιαγωγεία και το κτιριολογικό πρόβλημα στον Νομό Καβάλας, ιδίως στους Δήμους Νέστου και Καβάλας είναι ‘έντονο.  Για αυτό και κάλεσε τους Δήμους που είναι και αρμόδιοι για το κτηριολογικό να επιληφθούν το θέμα διότι το πρόβλημα από την επόμενη χρονιά θα είναι σοβαρό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *