ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η διαρκής βροχόπτωση στους Φιλίππους και τη Θάσο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η διαρκής βροχόπτωση στον πρώην Δήμο Φιλίππων Καβάλας και στις περιοχές Δάτου και Πολύστυλου που πλημμύρισαν. Μεγάλα προβλήματα και στην Θάσο όπου πλημμύρισαν δρόμοι και σημειώθηκαν κατολισθήσεις ενώ σήμερα με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία είναι κλειστά. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη τα ακραία φαινόμενα υποχώρησαν.

Όπως δήλωσε «από το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό μας. Ξεκινήσαμε με τις πλημμύρες μεταξύ Αμισιανών και Κοκκινοχώματος όπου κινδύνευσαν κάποιες επιχειρήσεις. Στη συνέχεια είχαμε τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα το πρωί της Πέμπτης στα τενάγη των Φιλίππων, στο Πολύστυλο, το Δάτο και τον Αμυγδαλεώνα όπου πάρα πολλές επιχειρήσεις και σπίτια πλημμύρισαν. Το καλό είναι ότι και στο δήμο Παγγαίου και στο δήμο Νέστου δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Στη Θάσο και κυρίως στο νότιο τμήμα είχαμε έντονες βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις. Στα Λιμενάρια, τις Μαριές, τον Ποτό, το Θεολόγο και την Ποταμιά έχουν υποστεί σημαντικές και εκτεταμένες βλάβες και τα σπίτια και τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο συνεννοηθήκαμε με τον δήμαρχο Καβάλας και της Θάσου να υποβάλλουμε στον περιφερειάρχη μας ένα αίτημα να κηρυχθούν οι δύο δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, κάνουμε περιοδεία σε όλο το νομό. Ευτυχώς δεν έχουμε ακραία βροχόπτωση. Δεν έχουμε έντονη βροχόπτωση όπως την προηγούμενη μέρα. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σε επιφυλακή, είμαστε σε εγρήγορση και η πολιτική προστασία και τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο».

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ

Για τα εκσκαφικά μηχανήματα είπε ότι «δεν φτάνουν είναι μεγάλος ο νομός. Υπάρχουν πάρα πολλά επικίνδυνα σημεία, ρέματα χείμαρροι. Από ‘κει και πέρα για τα τενάγη των Φιλίππων συνεργαζόμαστε με εργολάβους και με ιδιώτες που όπου χρειαστεί θα μπορέσουν να παρέμβουν για να βοηθήσουν και το έργο των δήμων και της περιφέρειας. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι όλος ο μηχανισμός το παρακολουθούμε και προσπαθούμε όπου υπάρχουν προβλήματα να παρέμβει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *