Κύριο άρθροΠολιτική

Σε συνεργασία με τον Υπουργό παιδείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ

Το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει  τις προσπάθειες του ΤΕΙ  για να στεγαστεί στο κέντρο της πόλης. Ο βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Παπαφιλίππου είχε μία συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για το όλο θέμα.

Ο κ. Παπαφιλίππου αρχικά ανέφερε ότι «Πράγματι είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, συζητήσαμε για το νομοσχέδιο που θα διαβλέπει την λειτουργία των καινούριων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που προκύπτουν από την συνένωση των ΤΕΙ και ΑΕΙ, στην περίπτωση μας των ΤΕΙ της περιοχής μας, Σερρών, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Άμεσα ζητήσαμε διευκρινίσεις, έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση και νομίζω ότι είναι αναγκαιότητα η ίδρυση των νέων αυτών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Έτσι αναβαθμίζονται τα συνεργαζόμενα ΤΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας τώρα και οι βουλευτές θα συνδράμουν στην υλοποίηση αυτού του σκοπού και είναι ευκαιρία να αναδειχθεί και κάποιο κτήριο το οποίο κινδυνεύει με απαξίωση. Καλή ιδέα το παλιό Δικαστήριο να παραχωρηθεί στο ΤΕΙ για να το αξιοποιήσει για τις ανάγκες του.

Θα συναντηθούμε λοιπόν και με τον Πρύτανη του ΤΕΙ και με άλλους φορείς ώστε να συντονίσουμε τις κινήσεις μας. Βέβαια και άλλοι φορείς ενδιαφέρονται για το εν λόγω κτήριο αλλά θέλουμε διάλογο για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Όλοι φορείς νομίζω ότι θα δείξουν συναίνεση, συνεργασία μια και η ίδρυση του νέου πανεπιστημίου είναι ένας σημαντικός σκοπός που θα βοηθήσει τον τόπο μας γενικά».

ΠΕΡΙ ΝΟΚ ΚΑΙ ΟΘΑΚ

Αναφορικά με τα κτίρια του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ που  ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας τα  έβγαλε σε διαγωνισμό εκμίσθωσης δήλωσε ότι «Γενικά αναφορικά με τον ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ γίνονται διαβουλεύσεις για να βρεθεί τρόπος ώστε να αποτιμηθεί η αξία των κτηρίων που ανεγέρθηκαν με δαπάνες των δύο ομίλων και να τους καταβληθεί μια αποζημίωση. Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω ότι σύντομα θα δοθεί λύση και θα ρυθμισθεί το όλο θέμα».

ΔΕΛΦΙΝΗ

Ο κ. Παπαφιλίπου όμως ρωτήθηκε και για τα δρομολόγια του ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ.

Όπως ανέφερε «Βέβαια πρέπει να τονισθεί ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων για το ΔΕΛΦΙΝΙ από πλευράς κυβέρνησης και Υπουργείου Ναυτιλίας . Υπάρχει ένα πρόβλημα για ένα πιστοποιητικό ναυσιπλοΐας  το οποίο δεν φρόντισε ο πλοιοκτήτης έγκαιρα να το λάβει και έτσι φτάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με το νομοσχέδιο των ημερών για την παραχώρηση των λιμανιών να υπάρχει μέριμνα και για τους πλοιοκτήτες των ορφανών όπως λέμε πλοίων.  Έτσι μπορούν να πάνε στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων και να λάβουν τα πιστοποιητικά. Αυτό πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του δελφινιού.

Τα πάντα πλέον εξαρτώνται από τον πλοιοκτήτη. Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *