Κύριο άρθροΠαιδεία

Σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση για τη συνένωση το ΤΕΙ Καβάλας με το ΤΕΙ Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης  συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η Διοίκηση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της συνένωσης του ιδρύματος με άλλα Ανώτατα Ιδρύματα. Η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε συζήτησε  το ενδεχόμενο της συνένωσης του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών. Ο Πρύτανης του ΤΕΙ κ. Δημήτρης Μπαντέκας σημείωσε ότι η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εκτός απροόπτου θα γίνει η συνένωση.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «χθες (σ.σ. προχθές) έγινε η πρώτη συνάντηση των τριών Ιδρυμάτων, του ΤΕΙ Καβάλας, του ΤΕΙ Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Παιδείας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Έγινε μία πρώτη συζήτηση. Κύλησε πάρα πολύ καλά. Θα γίνουν κι άλλες συζητήσεις. Ήταν περισσότερο μία συζήτηση διερευνητική, δεν πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και πιστεύουμε ότι θα τελειώσουμε αρκετά γρήγορα. Ο Υπουργός υπολογίζει ότι πιθανόν το Νομοσχέδιο για αυτήν τη συνένωση, εάν τα βρούμε τελικά έτσι όπως πάει το θέμα, μπορεί να βγει και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό σ’ αυτήν τη συνάντηση κι απ’ ό,τι φαίνεται η Καβάλα, αν ευοδώσει αυτό το εγχείρημα, θα αποκτήσει αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα. Αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζω ποια θα είναι αυτά. Έχουμε κάποιες προτάσεις, έχουν κι αυτοί τις δικές τους, βλέπουμε ότι κι εμείς δεχόμαστε τις δικές τους και αυτοί τις δικές μας, αλλά εάν δεν πάρουμε κάποια απόφαση -γιατί όλα αυτά θα συζητηθούν και στα Ιδρύματα, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις κλπ- δεν είναι κάτι το τετελεσμένο. Τώρα μπορώ να πω για κάποια τμήματα αλλά ξαφνικά μπορεί να αλλάξει κάτι και να γίνει κάτι άλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *