ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Πολλαπλά τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία από το Φεστιβάλ Cosmopolis

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Cosmopolis το βράδυ της Κυριακής, όπως δήλωσε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου και μάλιστα ήδη ξεκίνησε και ο προγραμματισμός για την επόμενη διοργάνωση. Το φεστιβάλ ενίσχυσε και την τοπική αγορά, ενώ σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου ήταν μία πολύ καλή τουριστική προβολή για την Καβάλα. Η κ. Ιωσηφίδου ευχαρίστησε τους εθελοντές που ξεπέρασαν τους 100, το ΤΕΙ για την φιλοξενία των αποστολών και τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ 3 για την προβολή.

Στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε πως «το περίμενα με αγωνία. Αυτή τη στιγμή είναι ανάμικτα τα συναισθήματα, από τη μια χαρά που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το Φεστιβάλ Cosmopolis και από την άλλη θλίψη που την Κυριακή το βράδυ τελείωσε. Βέβαια και αισιοδοξία γιατί ξεκινάμε το επόμενο Cosmopolis του 2017. Άλλωστε  την Κυριακή στη λήξη του Φεστιβάλ μας έδωσε το σύνθημα η δήμαρχος οπότε το ξεκινάμε για να μην πω ότι το έχουμε ήδη ξεκινήσει, καθώς όταν αυτό το χρονικό διάστημα ερχόμασταν σε επαφή με χώρες για το ποιες θα έρθουν, υπήρχαν χώρες που έδειχναν πραγματικά ενδιαφέρον για το 2017. Άρα ένα μέρος της εργασίας έχει γίνει. Το δύσκολο ήταν το πρώτο Φεστιβάλ. Το πιο δύσκολο, γιατί δυσκολία υπάρχει κάθε φορά γιατί άλλες χώρες θα φέρεις την επόμενη χρονιά, άλλα συγκροτήματα, άλλες δράσεις, αλλά στην ουσία το πρώτο Φεστιβάλ, η αναβίωση του πρώτου Φεστιβάλ Cosmopolis ήταν αυτό που είχε το μεγαλύτερο βάρος. Και η επιτυχία του είναι αυτή που μας δίνει μήνυμα αισιοδοξίας πραγματικά να συνεχίσουμε για το επόμενο».

ΑΓΟΡΑ

Κληθείσα να εκτιμήσει η κ. Ιωσηφίδου ότι όντως το Φεστιβάλ το Φεστιβάλ Cosmopolis βοήθησε και τη λειτουργία της αγοράς, ανέφερε πως «καταρχήν υπήρχε μια λαοθάλασσα από την πρώτη μέρα κυρίως στην περιοχή της Παναγίας, εκεί που ήταν οι δράσεις, αλλά ο πολύς κόσμος ήταν γενικά σε όλη την αγορά. Έβλεπες παντού να υπάρχει κόσμος. Λειτουργούσαν τα μαγαζιά, όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι όχι μόνο. Καθώς το Φεστιβάλ Cosmopolis έφερε και επιπλέον κόσμο στην Καβάλα, έφερε τουρίστες και όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά επισκέπτες από τους γειτονικούς δήμους και τους νομούς, με αποτέλεσμα όταν καταφέρνεις και φέρνεις κόσμο στην περιοχή θα κινηθεί και η τοπική οικονομία, θα δουλέψουν και τα μαγαζιά περισσότερο. Και βέβαια το περίμεναν και οι ίδιοι οι Καβαλιώτες πώς και πώς αλλά από την άλλη είναι και η καλύτερη προβολή της περιοχής μας. Όλα αυτά τα άτομα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές όταν θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Κι από κει και πέρα όλες αυτές οι εικόνες είναι η καλύτερη διαφήμιση για την τουριστική προβολή. Άρα είναι μια γκάμα γεγονότων που συνθέτουν το Φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο πραγματικά μας δίνει δύναμη για να το συνεχίσουμε. Όταν θα κάνω τον απολογισμό να δω το κόστος, το έχουμε ήδη κάνει στη «Δημωφέλεια», το μεγαλύτερο ποσό του κόστους επέστρεψε άμεσα στην αγορά της Καβάλας. Και όταν λέω άμεσα, εννοώ μέσα στην τοπική κοινωνία. Να προσθέσουμε και το άλλο κέρδος, ότι πέρα από το κόστος αυτό έπεσαν στην αγορά της Καβάλας επιπλέον χρήματα. Άρα όχι κόστος δεν υπάρχει, ίσα ίσα κέρδος μόνο βγαίνει από αυτό το Φεστιβάλ και από αυτήν τη δράση».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ακολούθως προχώρησε σε ευχαριστίες.. «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους για τη διοργάνωση αυτή. Για να υλοποιηθεί το Φεστιβάλ Cosmopolis κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά. Ειδικά μέσα από τη «Δημωφέλεια» υπήρχε στην κυριολεξία πυρετός κι όσο πλησίαζαν οι μέρες τόσο πιο έντονος γινόταν. Μήνες δουλεύουμε το Φεστιβάλ Cosmopolis για να υλοποιηθεί, αλλά όσο πλησίαζαν οι μέρες το προσωπικό δεν είχε 8ωρο και φαίνεται αυτό. Όλοι οι υπάλληλοι της «Δημωφέλεια» ήταν σε όλα τα πόστα μέχρι αργά τα ξημερώματα προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία το Φεστιβάλ Cosmopolis. Στους υπαλλήλους βέβαια της «Δημωφέλεια» προσέφεραν συνδρομή και οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας στο στήσιμο. Και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της ΔΕΥΑΚ και των λοιπών νομικών προσώπων, όλοι βοήθησαν και προσέφεραν τις γνώσεις τους. Να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που ξεπέρασαν τους 100, που και από αυτό αποδεικνύεται η δυναμική του Cosmopolis. Και το ΤΕΙ Καβάλας να ευχαριστήσουμε καθώς προσέφερε εστίες για να φιλοξενηθούν τα συγκροτήματα. Επίσης το Λιμεναρχείο να ευχαριστήσουμε αλλά και τους χορηγούς μας, υπήρξαν άνθρωποι που έδωσαν άμεσα οικονομική συνδρομή προκειμένου να υλοποιηθεί το Φεστιβάλ Cosmopolis. Να μην ξεχνάμε και την ΕΡΤ 3 που ήταν χορηγός επικοινωνίας όπως και όλα τα μέσα ενημέρωσης τα ευχαριστούμε, καθώς χωρίς την προβολή δεν μπορεί να διαδοθεί ένα γεγονός» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *