ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πάγιο το αίτημα για τη δημιουργία δεύτερης μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θάσο σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο

Ανοχύρωτη θα είναι η νότια Θάσος μετά την άρνηση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δημιουργηθεί μία νέα υπηρεσία στο νησί. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο, πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Θάσου και των φορέων του νησιού, μετά μάλιστα και τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Σεπτεμβρίου.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «είναι μία απαίτηση η οποία έχει διατυπωθεί από τη μέρα που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τη Θάσο πριν καλά καλά σβήσουν οι πυρκαγιές, ότι πρέπει να αποκτήσουμε ένα δεύτερο βραχίονα της Πυροσβεστικής στη νότια Θάσο. Προσπαθώ να μην το χαρακτηρίσω Πυροσβεστικό Σταθμό ή Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, μία δεύτερη μονάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη νότια Θάσο, η οποία θα πρέπει τη δυνατότητα να επεμβαίνει και σε δασικές πυρκαγιές γρηγορότερα και αμεσότερα. Η σπουδαιότητα και επικινδυνότητα της Θάσου φαίνεται από το γεγονός ότι από τα λεγόμενα των ίδιων των πυροσβεστών, η Θάσος έχει πολλούς πυροσβέστες, δεν έχει λίγους, έχει έναν σημαντικό αριθμό ο οποίος μπορεί κάποια στιγμή να ξεπεράσει και την Καβάλα. Το ζήτημα όμως είναι ότι εμείς χρειαζόμαστε να υπάρχει η δύναμη της Πυροσβεστικής σε δύο μονάδες, αυτή η δύναμη αν είναι δυνατόν να αυξηθεί κιόλας με σκοπό ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να επεμβαίνουν γρηγορότερα, να μην ξεκινάνε από το Λιμένα και τα πυροφυλάκια, τα οποία πυροφυλάκια είναι ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο με έναν τόνο νερό και δύο ανθρώπους. Εκείνο το οποίο χρειαζόμαστε είναι να έχουμε οργάνωση σε δύο μονάδες ώστε να είναι αμεσότερη η επέμβαση των ανθρώπων. Για να μπορεί να γίνει αυτό χρειάζεται να δημιουργηθεί μια δεύτερη υπηρεσία. Τώρα πώς θα τη βαφτίσουν και τι θα κάνουν είναι κάτι το οποίο θα το βρουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής. Τώρα δεν ξέρω περισσότερα πράγματα, επιμένω στην άποψη αυτή. Ο Περιφερειακός Διοικητής εξέφρασε την άποψη την υπηρεσιακή ότι δεν συμφωνούν με αυτό, εμείς διεκδικούμε αυτό το οποίο είναι ανάγκη για την περιοχή μας. Η περιοχή είναι δική μας, οι αξιωματικοί έρχονται και παρέρχονται, οι διοικητές έρχονται και παρέρχονται, εμείς διεκδικούμε αυτό το οποίο θεωρούμε εύλογο για την περιοχή μας. Και ο δήμαρχος και όλοι θα επιμένουμε προκειμένου να μπορέσει να γίνει αυτό το οποίο είναι αυτονόητο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *