ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Οργή στον εμπορικό κόσμο για την πολύωρη διακοπή ρεύματος της Τρίτης

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η διακοπή ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν ευπαθή προϊόντα σε επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το όλο γεγονός που δυσφημίζει την πόλη της Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακοπή διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι «τα προβλήματα στην αγορά ήταν τεράστια. Τα προβλήματα στους συναδέλφους ήταν πολύ μεγάλα, διότι οι ώρες της διακοπής του ρεύματος ήταν πάρα πολλές. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο εν έτη 2019, αν θέλουμε να λεγόμαστε ένα οργανωμένο κράτος, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δηλαδή, πολύωρες διακοπές ρεύματος οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται γρήγορα και οι οποίες φυσικά κανείς αρμόδιος δεν μας είπε τι ήταν και από την πρώτη στιγμή δεν μας έλεγαν πότε θα επανέλθει το ρεύμα. Να αναλογιστούν ορισμένοι ότι υπάρχουν καταστήματα πλην των εμπορικών που μπορεί να μην χαλάνε τα προϊόντα μας αλλά να χάνουμε εισοδήματα, διότι χθες το απόγευμα είχε πάρα πολύ κόσμο στην αγορά και τουρίστες, υπάρχουν όμως και προϊόντα, υπάρχουν συνάδελφοι που είναι σε άλλου είδους εμπορεύματα τα οποία είναι ευπαθή και μπορεί, όχι σε 5 ώρες που έκανε να έρθει το ρεύμα, αλλά σε μισή ώρα να χαλάνε τα προϊόντα. Και υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις πάρα πολλές στην αγορά της πόλης μας, όπως επίσης αν θέλουμε να γίνουμε ακόμη πιο ανθρώπινοι, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που για λόγους υγείας χρησιμοποιούν ρεύμα είτε για αναπνευστικά είτε για άλλα προβλήματα. Κι είχαν κι αυτοί τα αντίστοιχα προβλήματα».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Πρόσθεσε δε πως «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι εμείς απέναντι σε ορισμένους οργανισμούς του κράτους είμαστε τυπικοί και αν δεν είμαστε, διωκόμαστε είτε με κόψιμο του ρεύματος είτε με οποιαδήποτε άλλη κύρωση, και δεν είναι δυνατόν αντίστοιχα να γίνεται αυτό το πράγμα. Είναι τραγικό, το 2019, 30 Ιουλίου, χωρίς 40-45 βαθμούς η θερμοκρασία για να είναι τόσο φορτωμένα τα δίκτυα. Και η καραμελίτσα με τα δίκτυα καλό είναι να σταματήσει από τους υθίνοντες, διότι όταν ξέρεις ότι για τα επόμενα 5 χρόνια, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η χρήση του ρεύματος, θα πρέπει να είσαι έτοιμος. Έτσι έχουμε μάθει εμείς στην ελεύθερη αγορά. Προετοιμαζόμαστε. Προλαμβάνουμε. Διότι αν είναι να έχουμε μέσα στον Αύγουστο και άλλες περιπτώσεις, ζήτω που καήκαμε.

Το βράδυ και τις 9.30-10 έβλεπα συναδέλφους που είχαν π.χ. γύρο και το μπαστούνι που σταμάτησε να γυρνάει, έτσι όπως ήταν τον πέταξε. Δεν θα αποζημιωθεί αυτός ο άνθρωπος. Είτε κάποιος που έχει σφολιάτες, κατάψυξη, πλημμύρισε γιατί έφυγαν όλα τα νερά και πέταξε ένα σεβαστό ποσό σε εμπορεύματα. Δεν θα αποζημιωθεί, φυσικά κι αυτός ο άνθρωπος. Θα βγει κάποιος αρμόδιος να πει τελικά τι έγινε; Θα μπορέσει αν μας πει κάποιος αρμόδιος ότι δεν θα ξαναγίνει;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *