Κύριο άρθροΠολιτική

Ομιλία Νίκου Παναγιωτόπουλου στην εκδήλωση της ΝΔ με θέμα «Αποτελεσματικές Πολιτικές Απασχόλησης», στην Πάτρα

Ο Τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας και η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας διοργάνωσαν, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Πάτρα, εκδήλωση με θέμα «Αποτελεσματικές Πολιτικές Απασχόλησης», την εναρκτήρια ομιλία της οποίας πραγματοποίησε ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε τις τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματική η πολιτική απασχόλησης για τη χώρα μας:

  1. Επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης με επενδύσεις που θα δημιουργούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας, θα στηρίζουν τις ήδη υφιστάμενες και θα παράγουν πλούτο από το περίσσευμα του οποίου θα χρηματοδοτείται το κοινωνικό κράτος και το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων.
  2. Σύνδεση της εκπαίδευσης και της παιδείας συνολικά με την παραγωγή και ειδικά με την αγορά εργασίας, για την απόκτηση δεξιοτήτων από τους νέους ώστε να οδηγηθούν σε πιο ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
  3. Ποιοτική αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου με πνεύμα συνεργασίας, σχέση αμοιβαίου συμφέροντος, τήρηση των ισορροπιών και επίγνωση των ορίων.

Αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική για την απασχόληση λέγοντας:

«Οι ρητορείες και το αφήγημα που αναπτύσσει προσκρούουν και συντρίβονται στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα δίνει ευκαιρίες για συγκρίσεις του σήμερα με το χθες σε επίπεδο παραγωγής κυβερνητικού έργου, και όχι σε επίπεδο καλών προθέσεων ή εξαγγελιών. Η επίδοσή της σε όλους τους τομείς της δημόσιας παρέμβασής της είναι απογοητευτική. Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου και οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος Α.Ε. όπως και οι χιλιάδες νέοι άνεργοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έβλεπε κάποιο φως στην οικονομία περί το τέλος του 2014, αλλά τώρα συντρίβεται».

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, δήλωσε τα εξής:

«Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις, βλέπουν το μισθό ή τη σύνταξη να μειώνεται, την επιχείρησή τους να πτωχεύει. Εκτιμώ ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ τον Οκτώβριο όταν και θα διαπιστωθούν οι νέες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία και τα φορολογικά έσοδα από τα νέα βάρη που οι ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να σηκώσουν. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με νέα θέματα που ακούγεται ότι θα έρθουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης (εργασιακά) θα καταστήσουν την 2η αξιολόγηση εξαιρετικά δύσκολη άσκηση. Από κει και πέρα όλα τα ενδεχόμενα σε πολιτικό επίπεδο είναι ανοιχτά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *