Κύριο άρθροΥγεία

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και στην Καβάλα

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και στην Καβάλα λόγω και της υποχώρησης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη πλέον εξετάζονται όλα τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα ιδιωτικά ιατρεία επί της ουσίας ποτέ δεν σταμάτησαν. Απλά λειτουργήσαμε υπό ιδιαίτερο καθεστώς που μας επέτρεπε να βλέπουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Όλο αυτό άλλαξε κατόπιν οδηγιών αλλά και βλέποντας την εξέλιξη της πανδημίας που παρουσιάζει μια ήπια πορεία. Όλο αυτό γέμισε αισιοδοξία τον ιατρικό κόσμο, οπότε αναπροσαρμόσαμε τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων. Ο Ιατρικός Σύλλογος πρότεινε με έγγραφο από τις 14 Απριλίου να λειτουργήσουμε έτσι. Η επέλαση του ιού έκανε επί της ουσίας άπαντες να υποτιμήσουν, να υπό-διαγνώσουν, να υπό-θεραπεύσουν νοσήματα, που υπήρχαν και θα υπάρχουν. Οπότε επειδή όλο το βάρος έπεσε στον κορωνοϊό αυτό προξένησε ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά την υπό-θεραπεία και την υπό-διάγνωση των υπολοίπων νοσημάτων. Πλέον είμαστε ανοιχτοί για όλα τα περιστατικά. Πρέπει τα μέλη μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Δηλαδή, επίσκεψη μόνο μετά από ραντεβού, να μην έχουν συνοδό όσοι πάνε στο γιατρό εκτός αν είναι κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους, πχ για ένα παιδί. Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους ασθενείς, απολύμανση των χεριών και η τήρηση αποστάσεων στο ιατρείο. Τηρώντας όλα αυτά μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια».

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Για τα χειρουργεία είπε ότι «ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προτείνει να επανέλθουν κι αυτά σε ρυθμούς και προτείνει από 21 Απριλίου να γίνονται δύο χειρουργικές επεμβάσεις ανά χειρουργική αίθουσα στον ιδιωτικό τομέα. Είναι κι αυτή μια σημαντική εξέλιξη μιας και πολύς κόσμος περιμένει να χειρουργηθεί. Πρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή που αρμόζει και στις υπόλοιπες νοσηρότητες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *