ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Νέα διάκριση μαθητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου

Μία νέα διάκριση μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχεται να δώσει ιδιαίτερη χαρά στην Οικογένεια του Δ.Ω.Κ. και να μας κάνει υπερήφανους. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Τζανετάκης, αριστούχος μαθητής του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, μοιράστηκε το 2ο Βραβείο (Β΄ Κατηγορία, έως 17 ετών) στον Διαγωνισμό που διεξήχθη στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης (1-5 Μαρτίου 2017).

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας «Κ. Ματσίγκος», με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» – δείγμα της αναγνώρισης που πλέον απολαμβάνει. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος» και του Συνεδριακού Κέντρου της Τραπέζης Πειραιώς. Εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ, παιδαγωγός και καθηγητής του Δ.Ω.Κ., Φώτης Κουτσοθόδωρος.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διάσημοι σολίστ, παιδαγωγοί και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, από τον κόσμο της κιθάρας και της μουσικής γενικότερα, παρευρέθηκαν στις ποικίλες δράσεις του φετινού Φεστιβάλ. Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώθηκαν πολλές παράλληλες δράσεις: σεμινάρια, διαλέξεις, ρεσιτάλ και μαθήματα φλαμένκο κιθάρας, έκθεση κατασκευαστών κιθάρας, ενώ συγκροτήθηκε μία ορχήστρα από κιθάρες που παρουσίασε το αποτέλεσμα της δουλειάς της στην τελική συναυλία. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων έπαιξαν και πολλοί άλλοι μαθητές του Δ.Ω.Κ., ενώ διοργανωτική υποστήριξη πρόσφεραν οι συνάδελφοι καθηγητές κιθάρας του Ωδείου μας Γιώργος Τσερκέζης και Αλέξης Παρισσίδης.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις κιθάρες του ο Καβαλιώτης κατασκευαστής Χαράλαμπος Κουμρίδης, αθλοθέτης του οργάνου αξίας 3.000 ευρώ που δόθηκε στον νικητή της 3ης Κατηγορίας του διαγωνισμού (χωρίς όριο ηλικίας).

«Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας, στους γονείς και στον καθηγητή του για την επιτυχία αυτήν. Ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό του θα προσφέρει ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου – και όχι μόνον»  όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ. κ.  Περικλής Τελίδης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *