ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Μια ξεχωριστή εμπειρία το ταξίδι στην Ίμβρο» δηλώνει ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας, Νίκος Τσουμπάκης

Στην αποστολή του Δήμου Καβάλας στην Ίμβρο συμμετείχε η Θρακική Εστία Καβάλας.  Ο πρόεδρος της κ. Νίκος Τσουμπάκης ανέφερε πως  ήταν μία εξαιρετική εμπειρία στα πλαίσια της εκδήλωσης εγκαινίων του Αθλητικού Κέντρου του Γυμνασίου στους Αγίους Θεοδώρους   με την παρουσία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Όπως τόνισε αρχικά «Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση, μια πολύ ωραία εμπειρία. Βέβαια προσωπικά έχω πάει πολλές φορές στην Ίμβρο και στην Τένεδο και με την Θρακική Εστία Καβάλας. Απλά αυτή την φορά είχα την τιμή να συνοδεύω τη Δήμαρχο της πόλης μας την κ. Τσανάκα σε ένα ταξί που πραγματικά με την συνοδεία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας πραγματοποίησε  μια ωραία εκδήλωση, στους Αγίους Θεοδώρους.

Εκεί κερδίσαμε τις εντυπώσεις στη διάρκεια μιας εκδήλωσης παρουσία και του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος κατάγεται άλλωστε από τους Αγίους Θεοδώρους. Περάσαμε ένα άριστο διήμερο και όλα έγιναν εν όψει των εγκαινίων του Γυμνασίου της Ίμβρου.

Έγιναν τα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου ενώ επισκεφθήκαμε και το Δημοτικό Σχολείο το οποίο επαναλειτουργεί μετά από πάρα πολλά χρόνια στους Αγίου Θεοδώρους και έχει πια ελληνίδα δασκάλα!».

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο κ. Τσουμπάκης πρόσθεσε πως «Η Δήμαρχος πρόσφερε βιβλία και γραφική ύλη στο σχολείο ως Δήμος Καβάλας. Χαρήκαμε εκεί τα χαμόγελα 25 παιδιών, ελληνόπουλων που ζουν και εργάζονται στην Ίμβρο.

Μετά από προσπάθειες της Πανελλήνιας Ένωσης Ιμβρίων και της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει ξανά το σχολείο.

Και το Γυμνάσιο δέχεται πια περισσότερα παιδιά. Όταν υπάρχει σχολείο, αυτό είναι ένα μπόνους για να μείνει εκεί μια οικογένεια που σαφώς θα έχει την τουρκική υπηκοότητα, μια και δεν μπορείς άλλως να μείνεις εκεί. Όσοι επέστρεψαν πίσω γεννήθηκαν είτε στην Ίμβρο είτε στην Κωνσταντινούπολη.

Τους εξυπηρετεί λοιπόν το να πάνε και να μείνουν εκεί ενώ είδαμε ότι αρκετές οικογένειες έχουν ανοίξει και μαγαζιά και ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα εκεί.

Μαζί μας ήταν και η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίου που με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου έδωσαν μια ξεχωριστά παράσταση. Μαζί μας ήταν και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγενάς αλλά και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Γιάννης Κακάρας. Ήταν όλα τέλεια».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δελτίο τύπου του Δήμου καβάλας αναφέρει τα εξής;

«Την Ίμβρο επισκέφθηκε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, μετά από πρόσκληση του Εκπαιδευτικού & Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017,παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την Δήμαρχο συνόδεψαν ο Προϊστάμενος  της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας κ. Απόστολος Βαγενάς, ο Διευθυντής τους Μουσικού Σχολείου Καβάλας κ. Ιωάννης Κακάρας, καθηγητές, μαθητές και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Νικόλαος Τσουμπάκης.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 διοργανώθηκε από το Δήμο Καβάλας, το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τον Εκπαιδευτικό & Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ίμβρου στο Αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος Αγριδίων Ίμβρου, μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Καλησπερίζοντας τον Κύριο Μάνο στην Ίμβρο…», με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης σοπράνο κ. Σόνιας Θεοδωρίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Ίμβρου-Τενέδου κ.κ. Κύριλλος, ο Έπαρχος της Ίμβρου και ο Αντιπρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ίμβρο η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο της Ίμβρου και τον Έπαρχο της Ίμβρου, ενώ την Πέμπτη το πρωί μοίρασε σχολικά είδη στους μαθητές του Ελληνικού δημοτικού σχολείου στο χωριό Αγ. Θεόδωροι, συνοδευόμενη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *