Κύριο άρθροΠαιδεία

Με 24 καθηγητές ευρωπαϊκών πανεπιστημίων να διδάσκουν σε Έλληνες και ξένους φοιτητές, ξεκίνησε στο ΤΕΙ η 3η Εβδομάδα Διεθνούς Διδασκαλίας

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η 3η Εβδομάδα Διεθνούς Διδασκαλίας στο ΤΕΙ με 24 καθηγητές ευρωπαϊκών πανεπιστημίων να διδάσκουν στα αγγλικά σε Έλληνες και ξένους φοιτητές. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ κ. Μαδυτηνός χαρακτήρισε σαν μία γιορτή σε επίπεδο πανεπιστημιακού επιπέδου, ένα δώρο για όλους τους φοιτητές.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «η εικόνα είναι πολύ θετική, πολύ ευχάριστη. Έχουμε στο ΤΕΙ 24 καθηγητές από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διάφορα αντικείμενα, βασικά οικονομικά. Έχουν έρθει από τη Γερμανία, από την Ολλανδία, από το Βέλγιο, από τη Ρουμανία, από τη Βουλγαρία, από την Αυστρία, από τη Λιθουανία, από τη Λετονία. Εικοσιτέσσερις καθηγητές για να διδάξουν τόσο στους δικούς μας φοιτητές, στα κανονικά τους μαθήματα, όσο και στους φοιτητές Erasmus που φιλοξενούμε αυτό το 6μηνο στο Σχολή μας και στο ΤΕΙ γενικότερα. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από χθες (σ.σ. τη Δευτέρα). Έγιναν οι παρουσιάσεις των καθηγητών. Πάρα πολλοί φοιτητές παρακολούθησαν τα αντικείμενα που θα διδάξουν. Οι φοιτητές έχουν μια εικόνα και τώρα είναι στις τάξεις και έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και παρακολουθούν -σε μία τάξη είναι μέσα 55 παιδιά. Είναι θετικό γιατί αρχίζουμε και μπαίνουμε σε ένα πνεύμα εξωστρέφειας. Εδώ και καιρό το έχουμε κάνει, αλλά το κρατάμε, το διατηρούμε και το βελτιώνουμε»

ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ

Τέτοιες πρωτοβουλίες «είναι μεγάλο δώρο για τους φοιτητές και για μας και τους ξένους. Δεν νομίζω τόσο εύκολα να έρθουν περίπου 25 καθηγητές από διάφορες χώρες να διδάξουν με πολύ θέρμη. Και όχι μόνο να διδάξουν, αλλά να καλέσουν και τους δικούς μας φοιτητές, με ανοιχτές αγκάλες, να πάνε στα δικά τους Πανεπιστήμια για να συνεχίσουν εκεί. Είναι τρομερό αυτό».

Για το ενδεχόμενο ανταλλαγής είπε ότι «οι προσφορές είναι μεγάλες. Όλοι προσέφεραν θέση για τα δικά μας παιδιά και τους δικούς μας καθηγητές. Βαδίζουν σωστά οι διαδικασίες, έχουμε μια βδομάδα μπροστά μας κι ελπίζουμε να τα πάμε καλά. Χθες (σ.σ. προχθές) μας δέχθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μας δέχθηκε και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, κάναμε μία βόλτα στην πόλη κι από το μεσημέρι και μετά είμαστε πάνω και μέχρι αργά το βράδυ προχωράνε οι διαδικασίες. Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκίνησαν τα μαθήματα σε πλήρη ανάπτυξη. Το Σαββατοκύριακο οι καθηγητές φεύγουν. Το κυριότεροι είναι ότι αγαπάνε την πόλη μας, τους αρέσει να έρχονται. Μερικοί είναι πιστοί, έρχονται κάθε χρόνο. Τους βοηθάει και ο καιρός και αυτό είναι καλό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *