ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία η Εβδομάδα Υγείας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας

Με μεγάλη  επιτυχία συνεχίστηκε και χθες στην Καβάλα και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για μία διοργάνωση που φέτος υλοποιείται με την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας και την παρουσίαση κατά το δυνατόν περισσότερο, των είκοσι και πλέον δράσεων, του Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Χρήστου Παπαδόπουλου.

Προχθές το αμφιθέατρο του διοικητηρίου γέμισε από μαθητές στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που είχε ως θέμα το νεανικό διαβήτη. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκε σχετικό έντυπο ενώ τους μίλησε ο Χρήστος Δαραμήλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων και σωματείων για το διαβήτη. Δόθηκαν οδηγίες στα παιδιά για τη διατροφή τους, εξηγήθηκε η καθημερινότητα ενός παιδιού που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του διαβήτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στοχευμένα σε μαθητές σχολείων, όπου μεταξύ αυτών υπήρχαν και άτομα με νεανικό διαβήτη. Η συζήτηση με τον κ. Δαραμήλα έγινε με άμεσο και απλό τρόπο κι έτσι σύντομα τα παιδιά αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται. Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκε και ο τοπικός σύλλογος «Γλυκιά Αγκαλιά» ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους μαθητές, ως υπόδειγμά πρωινού και κολατσιού, φρούτα και διάφορα σάντουιτς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος δήλωσε στην  ΕΡΤ Καβάλας  ότι οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας σημειώνουν αναπάντεχη επιτυχία, διότι η διοργάνωση στηρίζεται στην περσινή εμπειρία. «Μας αγκαλιάζουν φορείς και δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτή την προσπάθεια,  η συνεργασία με τους φορείς είναι πολύ σημαντική» σημείωσε ο  κ. Παπαδόπουλος.

Οι εκδηλώσεις που διαρκούν όλη την εβδομάδα κι έχουν κατανεμηθεί σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, οργανώνονται με ελάχιστα  χρήματα, περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για έναν ελάχιστο προϋπολογισμό τον οποίον και διαχειρίστηκε η υπηρεσία τους.

ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ ΘΑΣΟΥ

**  Χθες ο κ. Παπαδόπουλος ήταν στα Λιμενάρια Θάσου καθώς είχαν μία κόμη δράση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υγείας  με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής από την  Αλεξανδρούπολη, όπου πραγματοποίησαν μία ενημερωτική εκδήλωση στο Λύκειο Λιμεναρίων και μίλησαν για θέματα ψυχικής υγείας, μπούλιγκ, ναρκωτικά κ.λ.π.

Τέλος ανέφερε ότι είδαν τα λάθη που έκαναν πέρυσι και για αυτό φέτος η Εβδομάδα Υγείας είναι πιο επιτυχημένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *