ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι στην Καβάλα είναι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών  Φώτης Πούλος

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι στην Καβάλα είναι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης σε ποσοστό έως  και  10% σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλου. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αυξημένη κατά 15% δυσκολεύοντας τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Πούλο «Σε σχέση με τα περσινά επίπεδα η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι αρκετά πεσμένη. Πέρσυ είχαμε έναν δύσκολο χειμώνα. Κρύο και χιόνια είχαμε τον Ιανουάριο και μοιραία είχαμε και καλύτερη κίνηση στην αγορά του πετρελαίου. Φέτος όμως πέρα των άλλων λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών έχουμε και πιο ακριβό πετρέλαιο, οπότε όλα αυτά επηρεάζουν την αγοραστική κίνηση.

Γενικά και η συρρίκνωση των νοικοκυριών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα με την προμήθεια του πετρελαίου. Έχουμε δει τον τελευταίο καιρό ότι κάθε φορά οι παραγγελίες είναι όλο και μικρότερες , έχουμε πέσει κατά πολύ από τον μέσο όρο των παραγγελιών που δίδουν  οι καταναλωτές και όλο αυτό συνθέτει ένα μεγάλο πρόβλημα».

ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΠΤΩΣΗ

Ο κ. Πούλος πρόσθεσε πως «Η πτώση της κατανάλωσης είναι αισθητή. Από την πρώτη ημέρα της κρίσης δεν έχει σταματήσει η πτώση. Κάθε χρόνο βλέπουμε έστω και ελάχιστες πτώσεις και στο πετρέλαιο κίνησης αλλά και σε αυτό της θέρμανσης. Γενικά όλα είναι πεσμένα.

Σε πολλές περιπτώσεις η πτώση είναι πάνω από 10%. Βέβαια έχουμε εμπρός μας ακόμη χειμώνα, αλλά θα δούμε πως θα κλείσει η σεζόν. Γενικά το πετρέλαιο δεν μπορεί να είναι είδος πολυτελείας. Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, χώρες που έχουν πολύ καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εμάς και καταφέρνουν το αγαθό αυτό που λέγεται πετρέλαιο να το πουλούν χωρίς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Ο ειδικός φόρος μπαίνει σε είδη πολυτελείας. Το πετρέλαιο δεν είναι είδος πολυτελείας. Αν φύγει αυτός ο φόρος θα είναι ένα κάποιο όφελος σημαντικό για όλους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *