ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Χωράφα με αποκορύφωμα την οδό Γ. Κίτσου

Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει η οδός Γεωργίου Κίτσου στην περιοχή της Χωράφας και προβληματίζει τους πολίτες και  τους επαγγελματίες καθώς και τους γονείς που στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους. Ο πρόεδρος του Eutotaxi κ. Μαργαρίτης Κατσίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

 «Η Γ. Κίτσου είναι στην Χωράφα, ένας δρόμος αδιέξοδος, δεν μπορείς να κάνεις γύρο και να φύγεις από αλλού, από εκεί θα επιστρέψεις….. Θα πας αρχή Γ. Κίτσου στο Λύκειο και αναγκαστικά θα γυρίσεις πίσω από τον ίδιο δρόμο.

  Το ένα ρεύμα είναι πιασμένο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πάλι πίσω αφού γυρίσεις βέβαια σε χώρο που υπάρχει. Για παράδειγμα ημέρα που οι γονείς έπαιρναν βαθμούς έφεραν λοιπόν τα οχήματά τους, ήρθε και ένα φορτηγό, ήρθε και το λεωφορείο και δεν υποχωρούσε κανείς οπότε κάπου χάθηκε το πράγμα…. Κανείς δεν ήθελε να κάνει πίσω και  20 λεπτά όλα τα αυτοκίνητα παρέμειναν στάσιμα. Μάλιστα μια κυρία που δεν μπορούσε να περπατήσει περίμενε ταξί, καλούσε συνέχεια στο τηλεφωνικό κέντρο, της λέγαμε ότι δεν μπορεί να έρθει το ταξί άμεσα, της είπαμε να βγει σε άλλο δρόμο, δεν μπορούσε όμως….

 Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τα προβλήματα αλλά ποτέ δεν φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε. Κάθε δρόμος έχει την ιδιομορφία του. Και η Παναγία, το πιο τουριστικό μέρος της πόλης, έχει το δικό της πλήγμα. Έρχονται επισκέπτες και κανείς δεν μπορεί να περπατήσει.

 Η πόλη μας είναι αυτή που είναι, με τα σοκάκια της, με τα στενά της… Αυξηθήκαμε και εμείς και τα αυτοκίνητα, πάρκινγ στις γειτονιές δεν γίνονται, τουλάχιστον ας γίνουν μονοδρομήσεις».

 ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ

Με την εμπειρία του αυτό το πρόβλημα στην Γ. Κίτσου «είναι αν γινόταν να μην σταθμεύουν οχήματα. Αλλά δεν γίνεται αυτό. Αλλά ο δρόμος πρέπει να ανοίξει και κάπου η οδός να επικοινωνήσει με άλλο δρόμο. Αλλά και αυτό δεν γίνεται αφού μετά είναι τα βουνά. Και εμεί ς οι πολίτες ας κάνουμε κάτι σωστό όμως. Όταν βλέπεις εμπόδιο περίμενε ένα λεπτό. Όταν πας μπροστά στο εμπόδιο δημιουργείς το πρόβλημα. Κάνε στην άκρη να φύγει το κακό για να φύγεις και εσύ.

 Η Γ. Κίτσου  δεν μπορεί να μονοδρομηθεί . Αλλά υπάρχουν και άλλοι στενοί δρόμοι με προβλήματα. Στην Ρωμανού για παράδειγμα από την Κομνηνών προς Τσολάκη ένα αυτοκίνητο δεν χωράει. Το πρωί είναι πανικός αυτός που συμβαίνει.

 Στην Γ. Κίτσου ήταν μεγάλο το πρόβλημα λόγω των βαθμών που έπαιρνα  οι μαθητές..  Αλλά έτυχε η στιγμή… Κάθε πρωί βέβαια έχει πρόβλημα, πρόβλημα έχουμε και όταν βρέχει».

 Ο ίδιος εκτιμά ότι από θέμα δουλειάς είναι δύσκολη η κατάσταση. «Όταν δεν κυκλοφορεί ο κόσμος ποιον θα μεταφέρεις. Περιμένουμε την Άνοιξη, να δούμε τον καιρό, την ψυχολογία του κόσμου. Αλλά δεν είναι μεγάλες οι διαφορές. Δεν είμαστε Κρήτη, Ρόδος και δεν πρέπει να ονειρευόμαστε πολλά πράγματα» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *