ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κατά περίπτωση και με κοινωνικά κριτήρια η μείωση τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ στις ευάλωτες ομάδες

Μετά από συνεννόηση που επετεύχθη μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και των πολυτέκνων, αποφασίστηκε η μείωση των τιμολογίων για τους πολύτεκνους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής δήλωσε πως αυτό είναι αποτέλεσμα των βελτιωμένων οικονομικών της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπήρχε το πρόβλημα στα κοινωνικά μας τιμολόγια, που χρονίζει. Η ΔΕΥΑΚ είχε θεσπίσει από παλιά, εισοδηματικά κριτήρια για κάποιες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων –πολύτεκνους, τρίτεκνους, άτομα με αναπηρία κ.α. Αυτό μετά από συζήτηση με τον πρόεδρο των πολυτέκνων και παραίνεση της δημάρχου πήραμε την απόφαση να εξετάζουμε ανά περίπτωση τις αιτήσεις για μείωση στα τιμολόγια και να παίρνουμε αποφάσεις και κοινωνικά και όχι με εισοδηματικά κριτήρια.

Είναι μια άρση αδικίας καθώς όταν κάποιος είναι πολύτεκνος αν έχει εισόδημα 15 χιλιάδες ή παραπάνω, δεν σημαίνει ότι είναι άνετος οικονομικά. Είναι έντονα τα έξοδα για τις οικογένειες ειδικά όταν έχουν άτομα με προβλήματα υγείας ή έχουν πολλά παιδιά.

Η μείωση των τιμολογίων είναι δεδομένη. Ξεκίνησε από τη 1 Ιανουαρίου 2019. Όλοι το έχουμε δει στους λογαριασμούς μας. Μεγάλες μειώσεις για τους καταναλωτές μέχρι τα 180 κυβικά. Οι μειώσεις ήταν αποτέλεσμα της κερδοφορίας που παρουσίασε η ΔΕΥΑΚ η οποία σύμφωνα με τους τελευταίους νόμους πρέπει υποχρεωτικά να μετακυλήσει στον καταναλωτή. Οι καλές χρήσεις φάνηκαν με τις μεγάλες μειώσεις που έχουμε στους λογαριασμούς. Για τις μικρές καταναλώσεις η Καβάλα έχει αυτήν τη στιγμή μικρότερες τιμές χρέωσης και από μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα κι από τις μικρότερες χρεώσεις στην Ελλάδα».

ΕΡΓΑ

Για τα έργα που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε πολλά σημεία της πόλης, είπε ότι «ερχόμαστε να αναπληρώσουμε πρόγραμμα συντηρήσεων και πρόγραμμα αντικαταστάσεων που ξεκίνησε η επιχείρηση με την ανάληψη των καθηκόντων πριν από ένα περίπου χρόνο. Φυσικά, κύριο έργο αυτήν την στιγμή είναι η κατάθεση προτάσεων σε ό,τι χρηματοδοτικό εργαλείο υπάρχει, είτε της Περιφέρειας, είτε των υπουργείων, ώστε να μη χαθεί καμία ευκαιρία για την πόλη της Καβάλας, έχουμε χρηματοδότηση σε κομβικά έργα με κύριο, για μένα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης και την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Περιγιαλίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *