ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κανονικά τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας στις σχολικές μονάδες της Καβάλας

Κανονικά τηρούνται τα πρωτόκολλά υγείας στις σχολικές μονάδες σε περίπτωση διαπίστωσης κρούσματος κορωνοϊού. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Παιδείας κ. Απόστολος Βαγενάς τόνισε πως το περιστατικό με τον μαθητή ευτυχώς αποδείχθηκε αρνητικό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με τις συνδυασμένες ενέργειες όλων των παραγόντων και την επαγγελματική σοβαρότητα που έδειξαν στο Νοσοκομείο και την παρέμβαση του Διοικητή του κ. Κλειτσιώτη, τα δείγματα που πάρθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή ήταν αρνητικά. Άρα δεν υφίσταται θέμα.

Τα μέτρα τηρούνται αυστηρά στα σχολεία όπως είναι και το λογικό. Δεν άπτεται μόνο της μαθητικής διαδικασίας αλλά και γενικά είναι μια βόμβα στην κοινωνία μας. Ήδη οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν γεμίσει και δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των συνανθρώπων μας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χρήση της μάσκας μειώνει σε τεράστιο βαθμό τη μετάδοση του ιού κι αυτό έχει τον αντίκτυπο που όλοι καταλαβαίνουν. Είναι θέμα κοινής λογικής».

ΠΡΟΧΩΡΑ

Πρόσθεσε ότι «η σχολική διαδικασία προχωρά κανονικά με όλες τις δυσκολίες που έχει αυτό το εγχείρημα. Δεν μπορούν να είναι κλειστά τα σχολεία. Για να είναι ανοιχτά πρέπει να τηρούνται όσο περισσότερο γίνεται τα μέτρα προστασίας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε τα κρούσματα που βλέπουμε σε άλλα μέρη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *