ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

«Καλώ άπαντες στη γιορτή του Cosmopolis» δηλώνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια»  Αναστασία Ιωσηφίδου

Το Φεστιβάλ Cosmopolis είναι προ των πυλών, καθώς την Δευτέρα το βράδυ έφτασε στην Καβάλα η αποστολή των Ρώσων και της Χιλής. Σήμερα έρχονται στην Καβάλα και οι υπόλοιπες αποστολές όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

« Σημαντικό γεγονός είναι για την Καβάλα η αυριανή έναρξη του Φεστιβάλ COSMOPOLIS, δηλαδή  την Πέμπτη 21 Ιουλίου. Πυρετωδώς εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Τη Δευτέρα οι διοργανωτές υποδεχθήκαμε αποστολές από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, καθώς και το χορευτικό συγκρότημα από τη Χιλή που θα ταξίδευε μέσω Τουρκίας. Επίσης υποδεχθήκαμε 15 μέλη της αποστολής για την υπογραφή  του πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αγία Πετρούπολη. Σταδιακά, η κάθε ημέρα θα συνοδεύεται από επιπλέον αφίξεις αποστολών έως την Τετάρτη όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποδοχής με ένα ποτό καλωσορίσματος μάλιστα.

Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει τις δικές της δυσκολίες, αφού και το προσωπικό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι λιγότερο αριθμητικά αλλά και υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται για τον περιορισμό των εξόδων.  Τα προηγούμενα χρόνια και τα χρήματα και το προσωπικό ήταν περισσότερα.

Η παράλληλη υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα της διοργάνωσης. Παράλληλα οι υποδοχές και οι  ξεναγήσεις των επισκεπτών θα πρέπει να συνοδεύονται από εργαζόμενο της δημοτικής επιχείρησης προκειμένου να εξασφαλίζεται η συνεννόηση στην αντίστοιχη γλώσσα. Κάθε μέρα υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα άτομα αυτά για να γνωρίσουν και την περιοχή μας. Και βέβαια έχουμε εξυπηρέτηση και υποδοχή» σημείωσε αρχικά.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως   «Τον αριθμό των εκατό ανθρώπων έχουν ξεπεράσει οι εθελοντές του COSMOPOLIS, ενώ και οι κάτοικοι της συνοικίας αγκάλιασαν τη διοργάνωση από την ημέρα ανακοίνωσής της. Βασιζόμαστε στους εθελοντές. Και αυτό όλο θα φανεί στην πράξη. Για να πετύχουμε πρέπει όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε.  Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή παρέλαση των ξένων αποστολών στους δρόμους της Καβάλας που θα καταλήξει στο δημοτικό κήπο για την υποδοχή της δημάρχου, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας. Επειδή το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι πραγματικά γεμάτο κι επειδή οι καβαλιώτικοι σύλλογοι είναι πολυάριθμοι, φέτος αποφασίστηκε να μην υπάρξει ντόπια συμμετοχή ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Νομίζω λοιπόν όλοι οι συνδημότες και οι χορευτές των συλλόγων να ενωθούμε και να απολαύσουμε στο όλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ».

ΣΤΗΡΙΞΗ

Κλίμα Cosmopolis δημιουργήθηκε εξάλλου από χθες το πρωί στην κεντρική οδό της Παναγίας, οδό Θεοδώρου Πουλίδου. Από τη διασταύρωση αυτής της οδού με την οδό Μεχμέτ Αλή, μέχρι το άγαλμα του, η περιοχή θύμιζε Cosmopolis, ήταν γεμάτοι από δημοτικούς υπαλλήλους.

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους για τη δουλειά που έκαναν και καλώ άπαντες να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με γεύσεις, χορός, θέατρο, σινεμά, παιχνίδια για τα παιδιά» πρόσθεσε η κ. Ιωσηφίδου.

Οι πιο εντατικές εργασίες αφορούσαν τη μεταφορά και την εγκατάσταση των περιπτέρων που θα φιλοξενήσουν τις ξένες αποστολές. Τα περίπτερα ήταν τα γνωστά που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν στο φεστιβάλ. Πάρα πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι κυκλοφορούν στην οδό Θ. Πουλίδου, ενώ η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ γίνεται στο γνωστό σημείο, όπου εκεί η εν λόγω οδός διασταυρώνεται με την οδό Μ. Αλή. Από την προηγούμενη εβδομάδα στη συνοικία της Παναγίας συνεργάστηκαν υπάλληλοι του Δήμου για την καθαριότητα και τους κήπους. Η καθαριότητα είναι φανερή, συνεχίζεται. Ο κεντρικός δρόμος της Παναγίας όπου θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις, είναι σαφώς πιο όμορφος, ενώ άρχισε να κατασκευάζεται και η εξέδρα, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλή, επί της οποίας θα γίνουνε οι χορευτικές εκδηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *