ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Καλό θα είναι το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα να κάνουν τις προμήθειές τους οι καταναλωτές» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών, Φώτης Πούλος

Έως τις 30 Απριλίου θα μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο  προτιμότερο είναι οι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο άμεσα καθώς μεσολαβούν και οι εορτές του Πάσχα και πολύ πιθανόν να προκύψουν καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όσον αφορά τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είναι θεσμοθετημένο και λήγει η διανομή ουσιαστικά στις 30 Απριλίου. Πρακτικά, όμως, επειδή πέφτει Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα τέλος του μηνός, όσοι καταναλωτές θέλουν να προμηθευτούν, καλό θα είναι το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα να κάνουν τις προμήθειές τους γιατί πολλές φορές και τα ίδια τα διυλιστήρια υπάρχει κατανομή και δεν παίρνουν οι συνάδελφοι τις ποσότητες που επιθυμούμε. Οπότε καλό είναι μέχρι τις 15-20 του μηνός να γίνουν οι προμήθειες από τους καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν λίγο πετρέλαιο για την ερχόμενη σεζόν».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ

Για τις τιμές στα καύσιμα είπε ότι «αυτόν τον καιρό έχουμε καθημερινές αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και δυστυχώς τις επόμενες μέρες θα δούμε και αρκετά μεγάλες αυξήσεις και στα καύσιμα κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Έχει ξεπεράσει τα 70 δολάρια το βαρέλι και θα παρασύρει και τις ελληνικές τιμές.

Το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών τα προηγούμενα χρόνια προμηθευόταν πετρέλαιο από την προηγούμενη σεζόν για να έχει προμήθειες για τις αρχές του επόμενου χειμώνα. Δυστυχώς, λόγω της οικονομικής δυσκολίας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση τον τελευταίο καιρό. Όποιος καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί, θα τον συμβούλευα να το κάνει».

Για τις επαφές της Ομοσπονδίας με το υπουργείο για το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είπε ότι «δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές συναντήσεις και είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα κάθε συζήτησης με το οικονομικό επιτελείο. Αυτήν τη στιγμή η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει ξεπεράσει το 1200-1300% τα τελευταία χρόνια. Το μόνο που εισπράττουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι υποσχέσεις και ότι θα το δούνε και να μην ανησυχούμε γιατί θα γίνει κάτι καλύτερο. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, δεν υπάρχει ανακούφιση στους καταναλωτές και η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης μειώνεται χρόνο με το χρόνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *