ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Καθαρισμό στο Νέστο θα κάνει σήμερα η Energean με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Ενεργειακή Αιγαίου θα βρεθεί σήμερα στον Νέστο, στο πανέμορφο ποτάμι που διασχίζει την Ανατολική Μακεδονία και εκβάλλει στο Βόρειο Αιγαίο, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά από τις χερσαίες εγκαταστάσεις της στη Νέα Καρβάλη, για καθαρισμό της περιοχής. Συγκεκριμένα σε συνεργασία και με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, οργανώνουν τον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή Ερασμίου, στις εκβολές του ποταμού στην θάλασσα. Στην δράση αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν τόσο μαθητές δημοτικών σχολείων όσο και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενεργειακής κ. Σωτήρης Χιωτάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ελπίζω μόνο να μην μας τα χαλάσει ο καιρός. Είναι η παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον η 5η Ιουνίου. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που είχαμε τον καθαρισμό του λιμανιού της Καβάλας. Φέτος είπαμε να πάμε στο ποτάμι, στον πανέμορφο Νέστο. Για την ακρίβεια θα πάμε στην εκβολή του Νέστου, στην περιοχή της παραλίας Ερασμίου όπου, σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης της περιοχής Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου. και του Δέλτα Νέστου φυσικά, θα γίνει ένας καθαρισμός της παραλίας. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι θα έχουμε συμμετοχή τόσο από μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής, όσο και από φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Αν ο καιρός δεν μας χαλάσει κάτι θα είναι μία πολύ ωραία εκδήλωση και κρατάω για τη μέρα αυτή κάτι σημαντικό το οποίο θα ανακοινώσουμε».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για τη στάση της Ενεργειακής απέναντι στο περιβάλλον, είπε ότι «είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη παράδοση στον Πρίνο κατ’ αρχήν, και προ της Ενεργειακής. Κλείσαμε 38 χρόνια παραγωγής χωρίς προβλήματα περιβαλλοντικά. Αυτήν την παράδοση προσπαθούμε και τη συνεχίζουμε μέχρι στιγμής με επιτυχία και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με επιτυχία. Είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ αυστηρή η νομοθεσία. Το προσωπικό είναι «μπολιασμένο» σε θέματα περιβάλλοντος και ασφαλείας, αφού το ένα συμβαδίζει με το άλλο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε κανένα περιβαλλοντικό θέμα αλλά και εργατικό ατύχημα. Το περιβάλλον είναι, πλέον, το Νο1 στην ημερήσια διάταξη επιχειρήσεων όπως η Energean. Είναι αναπόσπαστο μέρος της βιώσιμης ανάπτυξης η φροντίδα για το περιβάλλον και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, βελτιώνοντας συνεχώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Και παράλληλα ευαισθητοποιώντας όσο περισσότερο γίνεται την κοινωνία που έχει ήδη έναν μεγάλο αριθμό ευαισθητοποίησης με δράσεις όπως η αυριανή (σ.σ. σημερινή)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *