ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ικανοποίηση επικρατεί στους εργαζόμενους της Ενεργειακής Αιγαίου από την νέα γεώτρηση που θα γίνει στο πεδίο του «Ε»

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Ενεργειακή Αιγαίου και γενικότερα στην εταιρεία των Πετρελαίων στην Καβάλα  καθώς παίρνει εμπρός η γεώτρηση στο πεδίο του «Ε». Ο κ. Βαγγέλης Παππάς έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Για εμάς τους εργαζόμενους η προσπάθεια να μην σταματήσουν ποτέ να βγαίνουν πετρέλαια από τον κόλπο της Καβάλας είναι απλά διαχρονική. Από το 2000 – 2001 είχαμε πληροφορίες ότι το κοίτασμα είναι μικρό και δεν είναι αξιοποιήσιμο. Με αγώνες καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή την προσπάθεια μας και τώρα η Ενεργειακή έχοντας κατασταλάξει έρχεται να μας δώσει μεγάλη χαρά.

Και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι που χαίρονται. Διότι η χαρά αφορά και την τοπική οικονομία. Το πώς θα δουλέψουμε περισσότεροι και πως θα δουλέψουμε με ασφάλεια και πως δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι αναμμένος ο πυρσός των πετρελαίων είναι το μέλημα και η χαρά μας.

Από το 1981 έχει να γίνει τέτοια δράση ενώ έχουμε εμπρός μας και το Αγιάσμα, και τον Άθω και άλλα σημεία που μπορούν να ανιχνευθούν για να μας δώσουν το πετρέλαιο. Αν παλέψουμε και έχουμε εκεί το μυαλό μας τότε θα έχουμε καλό αποτέλεσμα και για τις επόμενες γενιές.

Η οικονομία μας θα τροφοδοτείται από  τα πετρέλαια της Καβάλας. Στα πετρέλαια υπάρχει ζωή αν και υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες.  Εάν οι τιμές μείνουν στα σημερινά επίπεδα και αν δεν δαπανήσει κανείς τεράστια ποσά και επειδή υπάρχει εδώ το προσωπικό που ξέρει να κάνει τη δουλειά του άρα δεν χρειάζεται να φέρεις από έξω κόσμο, τότε τα πετρέλαια της Καβάλας αποτελούν μια ελκυστικότατη επιχείρηση και οι επενδυτικές ευκαιρίες συνεχώς αυξάνονται».

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε με νόημα πως «Και οι επενδυτές δεν θα χάσουν τα λεφτά τους και οι εργαζόμενοι θα έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών για να δεχθούν το καλύτερο δυνατό. Εμείς θέλουμε να δώσουμε στη νεώτερη γενιά το πνεύμα του αγώνα και του μεγαλώματος της πίτας ώστε να έχουν μια εργασιακή ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι. Παράλληλα αφού μιλάμε για επένδυση θέλουμε εργασίες να γίνουν από τοπικό δυναμικό.

Δεν θα θέλαμε όλα να έρθουν από την Ρουμανία αλλά η κατασκευή να γίνει εδώ στο μεγαλύτερο μέρος της. Το παν είναι να δούμε τι θα μείνει στην πόλη.  Πρέπει και οι μεταφορές, και τα καταστήματα και τα εφόδια από εδώ να χορηγούνται και να μην έρχονται από έξω. Χρειαζόμαστε κόσμο και στον κατασκευαστικό χρόνο πρέπει να έχουμε άτομα που θα αποκτήσουν και την εμπειρία τους».

ΠΕΡΙ ΤΗΣ Β.Ρ.

Παράλληλα έγινε και συμφωνία πώλησης πετρελαίου στη ΒΡ.  «Η Ενεργειακή πουλά το πετρέλαιο και εμείς έχουμε περιορισθεί απλά ως σύμβουλοι. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε εκεί που είμαστε και η Ενεργειακή έβαλε τα κεφάλαια για να γίνουν οι νέες επενδύσεις» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *