Κύριο άρθροΠολιτική

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος από την επιστολή Πομπάιο

Επιστολή αντίστοιχη με αυτή του Πομπαίο δεν έχει σταλεί εδώ και 40 χρόνια στην χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπο Δράκο. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε αρχικά  «Η δική μου άποψη είναι ότι μόλις είδα την επιστολή στον Τύπο ανέτρεξα σε παρόμοιες επιστολές του State Department προς την χώρα μας και είδα ότι παρόμοια τέτοιου είδους επιστολή δεν έχει σταλεί εδώ και 40 χρόνια.

 Πριν από 40 χρόνια ακριβώς είχε στείλει τότε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χέντρυ Κίσιγνκερ στον Έλληνα ομόλογο του στην οποία γινόταν λόγος για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο και τότε μιλούσε για την εγγύηση της ασφάλειας της περιοχής και δεν υπήρχε καμία αναφορά των ΗΠΑ.

 Αυτή η επιστολή τώρα είναι ικανή να στηρίξει πλήρως τις ελληνικές θέσεις για αυτό και κατά την άποψη μου αποδεικνύεται η επιτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

 Στην επιστολή επίσης δεν μιλάει μόνο για ειρηνικά μέσα επίλυσης διαφορών, αλλά και υποχρέωση των δύο χωρών για την αποφυγή προκλητικών πράξεων. Τονίζει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν τη δημοκρατία, την ευημερία και την ασφάλεια της Ελλάδος και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία».

 ΟΧΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Δεν μιλάμε για ευχολόγια. Και αυτό είναι σε ελάχιστες επιστολές των ΗΠΑ. Ένα άλλο θέμα που πρόσεξα ήταν το State Department  κάνει αναφορά ότι τα νησιά μας έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Ένα πράγμα το οποίο δεν δέχεται η Τουρκία. Ένα πολύ βασικό θέμα που θα βρούμε εμπρός μας. Γίνεται η αναφορά σε δηλώσεις για ένα πράγματα που η Τουρκία αποφεύγει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να πλησιάσει. Είναι σαφές ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, σε σύγκριση με τις τελευταίες 10ετίες και υπενθυμίζεται ότι για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει απάντηση σε αυτούς που απαξιώνουν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

 Ξαναδόθηκε στην δημοσιότητα μια επιστολή τέτοιου ύφους μετά από 40 χρόνια στην Ελλάδα».

 ΠΕΡΙ ΝΟΔΕ

Αναφορικά με τις δράσεις τις ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας τόνισε πως «Έτσι και αλλιώς η ΝΟΔΕ ετοιμάζεται για την έλευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για τις 2 Φεβρουαρίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας.  Η Νομαρχιακή και οι τοπικές οργανώσεις θα κόψουν μαζί την πίτα ενώ έγινε η μετεγκατάσταση στα νέα γραφεία και από εκεί και πέρα προχωράμε για μια εξόρμηση οργάνωσης καλής νομαρχιακής συνέλευσης στο Παγγαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *