ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Θα παρελάσουν κανονικά οι μαθητές των νηπιαγωγείων Αμυγδαλεώνα με την παρουσία των γονέων τους

Κανονικά θα γίνει η μαθητική παρέλαση στον Αμυγδαλεώνα με την συμμετοχή και των δύο νηπιαγωγείων που θα παρελάσουν τα νήπια με την  συνοδεία των γονέων τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα κ.  Δημήτρη Πουρσαϊτίδη οι εκπαιδευτικοί αρνούνται για λόγους ασφαλείας των παιδιών.

Όπως τόνισε αρχικά «Αναφορικά με την παρέλαση προέκυψε θέμα της τελευταίες ημέρες με την άρνηση των δύο νηπιαγωγών  να μην συνοδεύσουν τα μικρά παιδιά στην παρέλαση. Υπήρχε αντίδραση από τους γονείς και από τον σύλλογο, προσπαθήσαμε να μεταπείσουμε τις νηπιαγωγούς ώστε να κατέβουν στην παρέλαση μαζί με τα παιδιά, τελικά ήταν ανένδοτες, δεν τα καταφέραμε, οπότε κάναμε μια συγκέντρωση στον Αμυγδαλεώνα και οι γονείς αποφασίσαμε όλοι μαζί να κατέβουν τα παιδιά στην παρέλαση, με την συνοδεία των γονιών!

Αυτό τώρα ήταν θέμα των εκπαιδευτικών και στην ερώτηση μας γιατί αρνούνται να κατέβουν στην παρέλαση  επικαλέσθηκαν το θέμα της επικινδυνότητας των μικρών παιδιών. Βέβαια αυτό κανείς δεν το δέχεται. Τόσα χρόνια γίνεται εκεί η παρέλαση και κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Η κυκλοφορία σταματάει, ο δρόμος κλείνει και η αστυνομία φεύγει όταν αδειάζει τελείως ο δρόμος.

Θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει. Υπάρχει βέβαια υπουργική απόφαση για τα Νηπιαγωγεία που λέει ότι είναι στην ευχέρεια  των νηπιαγωγών αν θέλουν να κάνουν παρέλαση. Αλλά πατούν στο νόμο και λαμβάνουν την εν λόγω απόφαση».

ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Αναφορικά με την επικείμενη αναχώρηση του ιερέα από την εκκλησία του  Αγίου Γεωργίου του Αμυγδαλεώνα τόνισε ότι  «Ο ιερέας εξάλλου μας ανακοίνωσε ότι θα φύγει.  Ο πάτερ Νεκτάριος ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στον Αμυγδαλεώνα, μας στηρίζει, τον θέλουμε και εμείς, εξαιτίας του έρχονται νέοι στην εκκλησία. Δημιούργησε το κατηχητικό, σε αυτό έρχονται 55 παιδιά και πιστεύω ότι τέτοιος αριθμός δεν υπάρχει αλλού. Του ανακοίνωσε ο Σεβασμιότατος λοιπόν ότι θα μετακινηθεί στον Άγιο Σίλα. Θα ήθελα το καλύτερο, θα δούμε τον Σεβασμιότατο και ανάλογα θα πράξουμε. Σήμερα  θα έχουμε συνάντηση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις».

Τελικά με νέα ανακοίνωση που έγινε από την Κοινότητα γίνεται γνωστό ότι ο ιερέας θα παραμείνει στον Αμυγδαλεώνα μετά από επαφή που είχαν με τον Μητροπολίτη Στέφανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *