Κύριο άρθροΟικονομία

«Θα έρθουν και άλλα λουκέτα αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα» δηλώνει ο Γραμματέας  της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας  Παναγιώτης  Αρσονιάδης

Έξαρση παρουσιάζει το κλείσιμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  στην Καβάλα το τελευταίο τρίμηνο σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη.  Σε επίπεδο Καβάλας υπολογίζεται ότι έκλεισε το 10% των επιχειρήσεων το τρέχον έτος.

«Είναι ένα γεγονός και δυστυχώς επαληθευόμαστε για μια ακόμη φορά για το γεγονός ότι όλη αυτή την περίοδο διανύουμε μια πολύ βαθιά κρίση, η οποία είχαμε προβλέψει εδώ και πολύ καιρό ότι θα φέρει λουκέτα, μια κρίση που οι κυβερνώντες δεν θέλουν να δουν και να αντιμετωπίσουν.

Νομίζω ότι αυτό το μεγαλύτερο χτύπημα και πρόβλημα στην χώρα είναι το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Θυμίζω ότι το 75% της απασχόλησης των εργαζομένων προέρχεται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτές κλείνουν η μια μετά την άλλη. Οπότε αυτό το πρόβλημα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς, παρά οι κυβερνώντες στρουθοκαμηλίζουν και δεν το αντιμετωπίζουν».

ΗΜΙΜΕΤΡΑ

Πρόσθεσε δε πως «Με ημίμετρα και μάλιστα για ιδιαίτερα συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων προσπαθούν να νομοθετήσουν και να υιοθετήσουν κάποια μεγάλα προγράμματα τα οποία έχουν λίγους μήνες προθεσμία και απασχολούν λίγο κόσμο είτε την τουριστική σεζόν είτε σε κάποια άλλα εποχικά θέματα

Έχουμε καταστάσεις και στη ΓΣΒΕΕ και αυτό που συζητάμε αυτή την στιγμή είναι το πρόβλημα της ανεργίας. Γιατί από εκεί ξεκινά το πρόβλημα της χώρας όλης και της τοπικής και της κεντρικής οικονομίας.

Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε για μια ακόμη φορά τους πολιτικούς ότι πρέπει επιτέλους να έρθουν σε διάλογο μαζί μας, να ακούσουν τις προτάσεις μας και μια φορά ας ακούσουν τις δικές μας προτάσεις.

Ας μην αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια άλλωστε. Για μια φορά ας ακούσουν και εμάς».

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταληκτικά ανέφερε πως «Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας έκλεισαν αρκετές επιχειρήσεις απλά τον ακριβή αριθμό τον ξέρουν στο Επιμελητήριο μια και εκεί έχουν τα στοιχεία. Σε πανελλαδικό όμως μια και ήδη έχει ανακοινωθεί έχουν κλείσει τον τελευταίο μήνα 1000 επιχειρήσεις.

Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο, φέρνει μεγάλη ανεργία μαζί του και αναλογικά το νούμερο θα είναι επίσης μεγάλο και για την πόλη της Καβάλας. Ένα 10% έκλεισε και δυστυχώς δεν σταματάμε εδώ. Θα υπάρξουν και άλλα κλεισίματα επιχειρήσεων εάν δεν υπάρξουν ρυθμίσεις σε ένα νέο πλαίσιο των πραγματικών δυνατοτήτων των επιχειρήσεων τόσο στην εφορία όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε δυστυχώς θα συνεχίσει η κατηφόρα και το κλείσιμο των καταστημάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *