ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Η Energean Καβάλα BC Κέρδισε τα Πεύκα 77-60

Με νίκη ξεκίνησε την πορεία της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, κερδίζοντας άνετα (στο 2ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι) τους Μαχητές Πεύκων με 77-60, ωστόσο τα χαμόγελα ήταν παγωμένο στο στρατόπεδο της ομάδας. Κι αυτό λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο ο σέντερ της Δημήτρης Νταλός, Ο Λαρισαίος αθλητής χτύπησε σε μια διεκδίκηση της μπάλας περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του 1ου 10λεπτου της αναμέτρησης και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο.

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ;

Τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και αμέσως του τοποθετήθηκε πάγος και νάρθηκας, ενώ τη Δευτέρα (26/1) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πάντως ότι πρόκειται για ρήξη χιαστού και αν οι φόβοι επιβεβαιωθούν θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Ο άτυχος αθλητής είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο γόνατο του αριστερού του ποδιού και το 2017 όταν αγωνιζόταν στον Ερμή Αγιάς.

Στα αγωνιστικά, που ομολογουμένως περνάνε σε δεύτερη μοίρα, η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη δεν  δυσκολεύτηκε να κερδίσει, έχοντας ως καλύτερο παίκτη το Θωμά Αμπαρά, που σημείωσε 20 πόντους με 4 τρίποντα. Ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ με τη διαφορά να ξεπερνά αρκετές φορές τους 20 πόντους και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν απλά και μόνο να τη μειώσουν.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 29-6, 41-27, 64-43 και 77-60.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Καβάλα (Πενταζίδης): Δοξάκης 12 (2), Παντόπουλος 3 (1), Αδαμόπουλος 2, Λαμπρόπουλος 7, Σαββίδης 9, Ζώτος 2, Αθανασιάδης, Αμπαράς 20 (4), Πιεβάλιτσα 4, Φλιάτης 10, Νταλός, Τεπετίδης 8,

Πεύκα (Χατζηκυριακίδης): Σιπιτάνος 8 (2), Χατζηκυριακίδης 18 (3), Γεωργίου 1, Βαϊντερλής 2, Κουντουράκογλου 2, Μαυρίδης 3 (1), Ζιάκας 2, Κλωναράς 11, Μπαρτζής, Μητσάκης, Λαζάρου 2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *