ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας   «τρέχει» τις  αγωγές 355 επαγγελματιών κατά του ΟΑΕΕ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας  παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ώρα 11.30 π.μ. στη αίθουσα της Ομοσπονδίας με θέμα την εκδίκαση των προσφύγων κατά του ΟΑΕΕ.

Όπως τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της κ. Παναγιωτίδης Γιάννης, περιστοιχισμένος από τους δικηγόρους κ.κ.  Λεωνίδα Παππά και Σωκράτη Μποζούδη, 355 επαγγελματίες προσέφυγαν κατά του πρώην ΟΑΕΕ  για το γεγονός ότι τους ζητήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές  που δεν τους παρείχε ο Οργανισμός.  Όπως ανέφερε πρόσφατα βγήκε απόφαση για την εκδίκαση αυτών των προσφυγών στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και στις 9 Ιανουαρίου του 2018, οπόταν θα ζητήσουν από την Διοίκηση του ΟΑΕΕ να μην κωλυσιεργήσει την εκδίκαση των υποθέσεων  καθώς πρέπει να κλείσει αυτή η ιστορία. Εξήγησε πως  αυτοί οι επαγγελματίες χρωστούσαν στον ΟΑΕΕ και τώρα προσέφυγαν για τις εισφορές που τους ζητήθηκαν για υγειονομική περίθαλψη που όμως ο ΟΑΕΕ δεν τους παρείχε.  Με βάση κυβερνητική απόφαση αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση καταβολής των ποσών των οφειλών με εξωδικαστικό συμβιβασμό  για να  μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να  συνταξιοδοτηθούν.  Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τους επαγγελματίες να σπεύσουν στην Ομοσπονδία και να δηλωθούν ώστε να εκπροσωπηθούν στην εκδίκαση της υπόθεσης τους ενώ γνωστοποίησε ότι πληρώθηκε το κόστος της προσφυγής τους από την Ομοσπονδία.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το αίτημα τους είναι να θεωρηθούν τα βιβλιάρια των 355 επαγγελματιών και να διαγραφούν οι εισφορές του κλάδου υγείας καθώς  ο ΟΑΕΕ δεν τους την παρείχε.  Χαρακτήρισε το ζήτημα πολύ κρίσιμο καθώς πολλοί εξ` αυτών έχουν συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης και δεν μπορούν  να πάρουν σύνταξη λόφω των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, νυν ΕΦΚΑ..   Ζητούν από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο να εκδικάσει γρήγορα τις υποθέσεις και παρομοίως γρήγορα να βγεί και η απόφαση ενώ θα ζητήσουν από τον ΟΑΕΕ να μην ζητήσει αναβολή της εκδίκασης των υποθέσεων. Τέλος ζητούν την χορήγηση βεβαιώσεων οφειλών.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Ο κ. Μποζούδης πρόσθεσε ότι υποστηρίζουν δυναμικά την διαγραφή των εισφορών κλάδου υγείας και εύχονται το Δικαστήριο να ενσκήψει στις υποθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *