Κύριο άρθροΠολιτική

«Η επένδυση στην Άσπρη Άμμο είναι και στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Καβάλας, πρέπει να γίνει και θα γίνει», δηλώνει η πρώην πρόεδρος της Δημωφέλεια, Αναστασία Ιωσηφίδου

Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση ακύρωσε μία απόφαση που έλαβε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» αναφορικά με την πώληση μίας έκτασης στην Άσπρη Άμμο για να κατασκευαστεί εκεί ένα ξενοδοχείο. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από ένταση του δημοτικού συμβούλου κ. Άρη Βέρρου. Η πρώην πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου  ήταν αυτή που έτρεξε τις διαδικασίες για το θέμα και τώρα αναμένεται να προσφύγει ακόμη και νομικά για ανατρέψει της απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε ότι «αποφάσισε η Δημωφέλεια να προχωρήσει για την εκποίηση μιας συγκεκριμένης έκτασης με διαδικασία διαγωνισμού, με σκοπό να γίνει ξενοδοχειακή μονάδα. Αντίστοιχα και το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ίδια απόφαση για όμορες εκτάσεις. Επιπλέον, η Αποκεντρωμένη που ακυρώνει την απόφαση της Δημωφέλεια, στην ουσία ακυρώνει και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έρχεται και την εγκρίνει με ενισχυμένη πλειοψηφία. Κρίθηκε ως μη νόμιμη μετά από παρέλευση 7 μηνών που δίνει το δικαίωμα ο νόμος, αναφέρει όμως δύο ανεπαρκείς και μη σωστές αιτιολογίες. Η μία λέει ότι δεν αναφέρεται που θα πάει το τίμημα από την εκποίηση της έκτασης. Αυτό δεν είναι αληθές διότι αναφέρουμε ότι το τίμημα θα πάει σε συγκεκριμένες τεχνικές μελέτες για την αξιοποίηση της έκτασης, αφετέρου αναφέρουμε επιπλέον ότι θα πάει στις διάφορες δικαστικές διεκδικήσεις για τις διαχρονικές καταπατήσεις στη συγκεκριμένη έκταση. Ενισχύει περισσότερο την αιτιολογία της αναφέροντας ότι υπάρχει όφελος για το δήμο και την περιοχή. Δίνουμε σημασία στις επενδύσεις που θέλουμε να προσελκύσουμε στην περιοχή μας. Κι ενώ εμείς καταφέραμε το πιο δύσκολο, να φέρουμε επενδυτές, έρχεται μια απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Ο δεύτερος λόγος που απορρίπτει την απόφαση είναι ότι περιορίζεται ο κύκλος των συμμετεχόντων, αυτών που θα δείξουν ενδιαφέρον, το εν δυνάμει επενδυτών και πιάνεται στα λόγια ενός δημοτικού συμβούλου (σ.σ. ο Άρης Βέρρος) της αντιπολίτευσης που αναφέρει ότι υπάρχει ένας υποψήφιος επενδυτής ο οποίος έχει αγοράσει όμορες εκτάσεις και του λείπει μία για αν κάνει την ξενοδοχειακή μονάδα. Αυτό δεν είναι αληθές γιατί ο συγκεκριμένος επενδυτής έχει άρτια και οικοδομήσιμη έκταση και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη μονάδα και βέβαια δεν θα υπάρχει απ’ ευθείας εκποίηση σε έναν ενδιαφερόμενο αλλά η διαδικασία θα είναι με διαγωνισμό».

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «έχω το έννομο συμφέρον να κάνω προσφυγή και θα ζητήσω από την ίδια τη Δημωφέλεια που έχει κι αυτή έννομο συμφέρον να κάνει προσφυγή εναντίον της απόφασης.

Υπάρχει ενδιαφέρον για την έκταση. Δίπλα σ’ αυτήν την έκταση που θέλουμε να δώσουμε με διαγωνισμό, ένας ξένος επενδυτής έχει αγοράσει έκταση στην Άσπρη Άμμο προκειμένου να κάνει ξενοδοχειακή μονάδα. Αν δείξει ενδιαφέρον και για την αγορά της έκτασης μέσω της διαδικασίας του διαγωνισμού, πολύ απλά θα κάνει μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα. Η έκταση προς εκποίηση είναι συνολικά 4,5 στρέμματα. Από αυτά το 1,5 στρέμμα  είναι της Δημωφέλεια που ακυρώνει η απόφαση και τα άλλα είναι του Δήμου Καβάλας. Επιπλέον αυτή η επένδυση είναι και στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Καβάλας. Πρέπει να γίνει και θα γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *