ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, καθώς διευκρινίστηκαν πολλά ζητήματα

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, καθώς διευκρινίστηκαν πολλά ζητήματα. Το κυριότερο σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να χρηματοδοτήσει μεγάλα λιμενικά έργα.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης σημείωσε πως «είχαμε την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, τον συνόδευε και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Λαμπρίδης. Επισκέφθηκαν την Καβάλα, τους έδειξα και τα έργα που προχωράει ο Οργανισμός, βέβαια και τα μεγάλα έργα τα οποία υπάρχει αναγκαιότητα η περιοχή κυρίως τα δυο μεγάλα μας λιμάνια το «Απόστολος Παύλος» και το «Φίλιππος Β’». Και βέβαια και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τις δυο προηγούμενες μέρες και με αρκετούς άλλους υπουργούς μίλησα για αυτά τα θέματα. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά, δεν περίμενα να έρθει εδώ ο κ. υπουργός Ναυτιλίας ή οι διάφοροι άλλοι υπουργοί, είναι μια διαδικασία η οποία είναι πάρα πολύ καιρό. Επιχειρηματολογώ για τη σκοπιμότητα συγκεκριμένων έργων υποδομής για τα λιμάνια και με επιστολές και σε συζητήσεις. Το τελευταίο διάστημα φάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να επενδύσει σε έργα υποδομής στα δύο τα λιμάνια. Υπήρχαν συζητήσεις και με τον Περιφερειάρχη τον κ. Μέτιο για αυτά τα θέματα, ο οποίος παράλληλα συζητούσε με τον κ. Χαρίτση τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης. Είναι μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό και δεν έγινε τώρα ευκαιριακά ενόψει του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου».

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «είναι γνωστή η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομίας κ. Χαρίτση, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή για έργα που πρόκειται να γίνουν στα λιμάνια της Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, πολύ βασικά έργα. Είναι η ολοκλήρωση των υποδομών στο «Φίλιππος Β’», είναι έργα ανάπτυξης του κεντρικού λιμανιού «Απόστολος Παύλος» και η μελέτη και το έργο στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τον αλιευτικό στόλο. Αυτά είναι έργα τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, είμαι πολύ ευτυχής που ανακοινώθηκαν. Βέβαια αυτά τα έργα δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο έχει διαφανεί εδώ και πολύ καιρό η πρόθεση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομής στα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Οπότε η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα που θα δώσουν άλλη προοπτική στα λιμάνια. Και βέβαια εμείς ως Οργανισμός Λιμένος δεν αναφερθήκαμε μόνο σε έργα που είναι για λιμενικές υποδομές. Αλλά και σε έργα όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, για το οποίο ο πρωθυπουργός είπε την Τρίτη πως είναι προτεραιότητα τα σιδηροδρομικά έργα, η σύνδεση του «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες. Όπως επίσης ιδιαίτερα σημαντικά έργα για την περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων μας είναι και η κατασκευή των κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας. Αυτά όλα ανακοινώθηκαν, βέβαια θέλουν χρόνο, ωστόσο έχουμε μπει σε μια διαδικασία χρηματοδότησης μεγάλων έργων ανάπτυξης για τα λιμάνια και για όλη την περιοχή».

ΜΕΛΕΤΗ

Για τη χρηματοδότηση με 200 χιλιάδες ευρώ της μελέτης για το αλιευτικό καταφύγιο στην Ιχθυόσκαλα ο κ. Ηλιάδης σημείωσε πως «αυτή είναι η μελέτη που θα μπει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και μετά το έργο θα γίνει, μετά και την απόφαση του κ. Χαρίτση, από το υπουργείο Υποδομών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την αποσυμφόρηση του λιμανιού, διότι τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξή του μας δείχνει ότι είναι μικρό το λιμάνι μας, πρέπει να αποσυμφορηθεί. Παράλληλα πρέπει να βρεθεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τον αλιευτικό στόλο, ώστε να λειτουργήσει το λιμάνι μας ως τουριστικό και επιβατικό και μόνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *