ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜΘ στην Θάσο και ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Θάσου για τα έργα στο νησί

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου  επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και το Δημαρχείο Θάσου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου της Περιφέρειας αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη από τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Καβάλας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μέτιου ήταν η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Θάσου με βασικό θέμα τα έργα που υλοποιούνται στο νησί είτε με τη συμμετοχή είτε με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας καθώς και εκείνα τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Στη σύσκεψη, πέραν του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη συμμετείχαν επίσης: οι Αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών κ. Σωτήρης Στρατηγέντας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Σταύρος Τσολάκης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτρης Μανίτσας, ο Πρόεδρος του Δημαρωγού κ. Γιώργος Ζαφάρογλου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Γκάγκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Ευάγγελος Γιάντσος, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Ο Δήμαρχος Θάσου ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη για το γεγονός ότι ο κύκλος επαφών του με τους Δήμους της Περιφέρειας ξεκίνησε από τον Δήμο της Θάσου. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για το νησί της Θάσου. Ο Δήμος Θάσου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, έχει νέες αυξημένες ανάγκες σε διάφορους τομείς και η Περιφέρεια ΑΜΘ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των ως άνω αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *