ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Εκπληκτική θα  είναι η φετινή έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας «Kavala Expo 2018»

Η Kavala Expo 2018 θα κάνει φέτος  την διαφορά! Συγκεκριμένα  ξεχωριστή από κάθε άποψη θα είναι η 26η Kavala Expo 2018, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 8 το βράδυ της Παρασκευής (5/10) στο Εκθεσιακό Κέντρο ”Απόστολος Μαρδύρης” στη Νέα Καρβάλη, παρουσία της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνας Νοτοπούλου.

Για το πλούσιο πρόγραμμα και το ουσιαστικά νέο ξεκίνημα της έκθεσης του Επιμελητηρίου, χθες το μεσημέρι  παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για τα όσα θα δουν, θα ακούσουν, αλλά και θα γευτούν οι επισκέπτες της Kavala Expo 2018.

”Φέτος είναι μια ιδιαίτερη έκθεση, καθώς το Επιμελητήριο μας γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων ύπαρξής του, αφού είναι ένα από τα παλαιότερα της χώρας. Ως νέα διοίκηση θελήσαμε, σε συνεργασία με φίλους και φορείς, να οργανώσουμε μια λίγο διαφορετική έκθεση, μια νέα αρχή, αλλά και μια αναβαθμισμένη προσπάθεια, για να κάνουμε μια έκθεση πιο ελκυστική σε εκθέτες και επισκέπτες, που προσδοκούμε ότι φέτος θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά”, τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ

\Όπως ανέφερε στη συνέχεια, οι εκθέτες έχουν ήδη ξεπεράσει τους 140, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων κι όχι μόνο. Θα υπάρχει παρουσία όλων των Επιμελητηρίων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Λέσβου, εκθέτες από άλλες περιφερειακές ενότητες, εκθέτες από Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία και Κύπρο.

”Αυτό που θέλαμε να διαφοροποιήσουμε και να προσθέσουμε είναι το κάτι διαφορετικό, νέες δράσεις για να δείξουμε μια άλλη εικόνα για την έκθεση μας”, επισήμανε σχετικά ο κ. Δέμπας.

ΣΑΛΟΝΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

”Η πρώτη δράση – δρώμενο θα αφορά το κομμάτι της γαστρονομίας. Θα υπάρχει το σαλόνι της γαστρονομίας, καθώς θέλουμε να διασυνδέσουμε τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας με τον κλάδο της αγροδιατροφής και με τις επιχειρήσεις του. Θέλουμε να δείξουμε ότι αυτό που γευόμαστε στην Καβάλα, αλλά και οι επισκέπτες μας, ότι προέρχονται από τοπικά προϊόντα, ώστε να μπορέσουμε να προβάλλουμε και τη γαστρονομία, αλλά και την παραγωγή του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα”, σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, συμπληρώνοντας ”μια δεύτερη δράση που γίνεται και κουμπώνει στο κομμάτι της έκθεσης είναι οι μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στις οποίες ο Νίκος Κουρκούλης, φίλος και Καβαλιώτης, θα είναι εκεί. Από την πρώτη στιγμή που ζητήσαμε τη βοήθειά του το έκανε για να παρουσιάσουμε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο στις τέσσερις ημέρες που διαρκεί η έκθεση”.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο κ. Δέμπας αναφέρθηκε επίσης στο φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής, αλλά και στη συνεργασία με τον σκακιστικό όμιλο Καβάλας. Είπε επίσης ότι θα υπάρχουν πολλά δρώμενα για μικρά παιδιά, τοίχος αναρρίχησης, επίδειξη αυτοκινήτου από δυο πρωταθλητές το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο της έκθεσης.

”Όλα αυτά κουμπώνουν στην προσπάθεια που κάνουμε η έκθεση της Καβάλας να πάρει την αίγλη που της αξίζει. Τα τελευταία χρόνια λόγω και της κρίσης, η έκθεση βρισκόταν σε μια κάμψη, όμως εκτιμώ ότι από φέτος πάμε να δώσουμε ένα νέο ξεκίνημα και ζωντάνια που σίγουρα θα μας οδηγήσει σε δράσεις που θα έρχονται σε άλλα διαστήματα δίνοντας ζωή και στο εκθεσιακό κέντρο. Προσκαλούμε τους Καβαλιώτες, τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αυτές τις πέντε μέρες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια. Η έκθεση θα λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και Δευτέρα και Τρίτη 5 το απόγευμα με 10 το βράδυ. Θα είναι ελεύθερη η είσοδος για όλες τις δραστηριότητες και θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά πολιτών από το κέντρο της πόλης με επιστροφή”, υπογράμμισε ο κ. Δέμπας.

ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ

Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, ο Στέλιος Δίγκας είπε ότι πρόκειται για ένα μικρό βήμα που κάνει το Επιμελητήριο κι ένα τεράστιο βήμα για τη γαστρονομία της Καβάλας.

Όπως ανέφερε θα υπάρχουν καινοτόμα project με σεφ από όλη την Ελλάδα, με ημερίδες για το πως λειτουργεί η μαζική εστίαση. Ημερίδες catering, πραγματικής κοστολόγησης, πρακτικές, καθοδήγηση γαστρονομίας, σεφ με εξειδίκευση στο ψάρι και άλλα.

”Έχουμε καλή πρώτη ύλη δεν έχουμε έμψυχο υλικό όμως. Καλούμαστε να δείξουμε τον δρόμο της γαστρονομίας. Θα δουν όλοι project που δεν έχουν ξαναδεί. Ιταλική πίτσα, σόου φλπαμπέ με ζυμάρια και μακαρόνια με παράλληλα event. Θα δημιουργήσουμε πιάτο για κάθε εκθέτη κάτι που δεν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα. Αλλάζει ο θεσμός της έκθεσης πρέπει να αξιοποιήσουμε την πρώτη ύλη που έχουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δίγκας.

ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ!!!!!!

Από τη μεριά του ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης δήλωσε ότι  ”Είμαι γεννημένος στην Καβάλα, την αγαπώ και ενδιαφέρομαι για τα δρώμενα της. Δεχόμενος την πρόσκληση του κ. Δέμπα σκέφτηκα πως είναι μια ευκαιρία να ανοίξω ένα νέο κύκλο επαφών με όλα τα μουσικά σχήματα της πόλης, κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα. Μέσα στο πλαίσιο της έκθεσης σκεφτήκαμε να δώσουμε μια νότα με live εμφανίσεις με μουσικά σχήματα και σολίστες. Σε αυτή μου την προσπάθεια συνομίλησα σχεδόν με όλα τα σχήματα και σκοπός μου είναι να καταγράψω τα μουσικά σχήματα για να μπορούν οι νέοι καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα και συναινετικά θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα δείξει την αλλαγή αυτή και την καινοτομία. Μελλοντικά ίσως κάνουμε ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες από όλη την Περιφέρεια και ειδικά στην πόλη μας. Η μουσική που θα ακούγεται θα είναι προσαρμοσμένη στην εκδήλωση, χωρίς οξύτητες και ακρότητες, με όλα τα είδη μουσικής. Με την υπόσχεση ότι κάθε χρόνο θα γίνεται κάτι καλύτερο. Εδώ είμαι με τον τίτλο του συντονιστή και με την υπόσχεση του κ. Δέμπα πως θα δούμε μεγάλες αλλαγές για να υπάρξει όραμα κάτι που έχει ανάγκη η πόλη μας”.

ΚΑΙ ΣΚΑΚΙ

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης πρόεδρος στον  Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας είπε ότι θα γίνει μια σκακιστική επίδειξη που την στηρίζει το Επιμελητήριο.

”Θα φέρω το μεγάλο διεθνές καλοκαιρινό τουρνουά που διοργανώνουμε εδώ και 27 χρόνια που φέρνει χιλιάδες κόσμου στην Καβάλα. Το ΕΒΕ μαζί με τον δήμο και την ”Δημωφέλεια” θα διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση στην έκθεση με δύο εκδηλώσεις. Το Σάββατο στις 4.30 μ. μ θα γίνει ένα τουρνουά blitz και την Κυριακή η Σταυρούλα Τσολακίδου θα είναι κοντά μας για να τιμηθεί από το Επιμελητήριο και θα δώσει έναν αγώνα που θα αντιμετωπίσει 25-30 αντιπάλους”, ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης.

ΦΕΣΤΙΒΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Στην «Kavala Expo 2018» θα παρουσιαστεί από τον καθηγητή Δημήτρη Πογαρίδη και τους σπουδαστές του ΤΕΙ, το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Όπως είπε ο κ. Πογαρίδης, φεστιβάλ και έκθεση είναι συνυφασμένα πράγματα που συνδέουν την επιχειρηματικότητα με το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δράσεων του 9ου φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής, ο κ. Πογαρίδης τόνισε πως απευθύνεται σε παιδιά και γονείς, σε φοιτητές και καθηγητές και τους πολιτιστικούς χώρους. Θα έχουμε όμως το Σάββατο το «Γλέντι των φοιτητών» στο ΤΕΙ της Καβάλας με παιδιά από την περιοχή μας και είναι όλοι οι Καβαλιώτες προσκεκλημένοι.

”Αυτό το φεστιβάλ βέβαια δεν πέρασε απαρατήρητο, πολύ προσπάθησαν να το αντιγράψουν, προσπάθησαν να το κρατήσουν, αλλά δεν έγινε εφικτό παρά μόνο για λίγο. Εμείς καταφέραμε να το κρατήσουμε ζωντανό γιατί για μας είναι μια εθελοντική δράση απ όλους. Ρίξαμε λοιπόν το κόστος και μπορούμε και συνεχίζουμε ελπίζοντας να το κρατήσουμε αυτό το φεστιβάλ και την επόμενη χρονιά να γίνει πανευρωπαϊκού επιπέδου. Επίσης θα γίνει μια ημερίδα λήξης του φεστιβάλ στους χώρους του ΤΕΙ Καβάλας με 4 ομιλητές, καθηγητές και πολιτικούς”, δήλωσε καταληκτικά.

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι στην έκθεση θα παραστεί το Σάββατο και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *