ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Είναι ένα έργο γερασμένο και πρέπει να στηθεί ξανά από την αρχή», δηλώνει για τα Τενάγη Φιλίππων ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Συνάντηση με προέδρους κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου κ. Θόδωρου Μουριάδη την Κυριακή. Σε αυτήν συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς αφορούσε ένα θέμα με την πάγια προκαταβολή των κοινοταρχών το οποίο ξεπεράστηκε.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «ήταν κάποιοι πρόεδροι με τους οποίους υπήρχε κάποιο θέμα με την πάγια προκαταβολή τους που λύθηκε. Ήταν μια συνάντηση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα, την πάγια προκαταβολή και πως μπορούν να τη χρησιμοποιούν χωρίς να υπάρχουν προβλήματα διαδικαστικά. Λύθηκε το θέμα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως παλιότερα και καλύτερα ακόμη. Ήταν και συνάντηση ειδικού σκοπού».

ΤΕΝΑΓΗ

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είπε ότι «το Σαββατοκύριακο επικράτησαν κακές καιρικές συνθήκες. Είχαμε έντονες βροχοπτώσεις και δημιούργησαν το γνωστό πρόβλημα με τα Τενάγη των Φιλίππων. Έχουν πλημμυρίσει, πια, για τα καλά. Το νερό έχει φτάσει μέχρι τα εξω-χώραφα. Στο ίδιο έργο θεατές. Και τώρα που οι αγρότες έχουν έντονη δραστηριότητα, τους δημιουργεί πολλά προβλήματα. Δεν είναι ίδιες οι συνέπειες με αυτές του Νοεμβρίου αλλά τότε δεν υπήρχε αγροτική δραστηριότητα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πιο μόνιμη και σταθερή βάση. Τα τενάγη ξεπερνάει τις οικονομικές δυνατότητες των δήμων, πρέπει η κυβέρνηση να σκύψει με σοβαρότητα και με ευθύνη για να λύσει το πρόβλημα και να δώσει πνοή 30-40 ετών στους αγρότες. Πρέπει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να πιέσουν την κυβέρνηση και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Περιμένουμε και κάποια χρήματα από την Περιφέρεια τα οποία είναι πολύ λίγα για να λύσουν το πρόβλημα. Δεν μπορεί όμως και να κάνει κάτι παραπάνω. Πρέπει να δοθεί μια πνοή στον πρωτογενή τομέα για κάποια χρόνια από ‘δω και μετά. Είναι ένα έργο γερασμένο. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πρέπει να στηθεί ξανά από την αρχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *