ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Διακίνηση ναρκωτικών από Ρομά στην Κεντρική Πλατεία κατήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Γραμμένος

Διακίνηση ναρκωτικών κατήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας από Ρομά, καταγγελία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί ο ίδιος μαζί με τον δήμαρχο τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας για να του θέσουν το ζήτημα.

Ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι «είναι ένα ζήτημα γνωστό σε γενικές γραμμές στην κοινωνία της πόλης μας και στις αστυνομικές Αρχές. Πολλές φορές έχουν συλληφθεί στην πλατεία κάποιοι για αυτά τα αδικήματα. Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινα δέκτης παραπόνων από μερίδα των ίδιων των Ρομά που αγανακτισμένοι με αυτά που συμβαίνουν, μου κατήγγειλαν και μου ζήτησαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δω ότι δίνονται ναρκωτικές ουσίες σε μικρά παιδιά, μέσα μεσημέρι στο κέντρο της Καβάλας στην πλατεία. Δεν ακολούθησα γιατί θα δημιουργούνταν χειρότερο πρόβλημα αν πήγαινα εκεί που μου υπέδειξαν αλλά για να φτάσουν στο σημείο οι ίδιοι οι άνθρωποι να καταγγέλλουν κάποιους άλλους, πόσο έχει διογκωθεί το ζήτημα. Γι’ αυτό αποφάσισα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο το έθεσα υπ’ όψιν του κ. δημάρχου υποβάλλοντας την παράκληση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης φυσικά ούτως ώστε να μπορέσουμε να εξαλείψουμε στο μέτρο του δυνατού το φαινόμενο αυτό στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή από τον κ. δήμαρχο. Θα επισκεφθούμε τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας προκειμένου να θέσουμε για άλλη μία φορά υπ’ όψιν το συγκεκριμένο ζήτημα και να ζητήσουμε να ληφθούν κάποια προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα για να περιοριστεί το φαινόμενο».

ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Σημειώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρομά είναι δημότες της πόλης μας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε και πολλούς επισκέπτες που κατασκήνωναν στην πλατεία. Αυτό το φαινόμενο έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και οι άνθρωποι που κινούνται πλέον στην πλατεία είναι δημότες της πόλης. Προς αυτούς κάτι πρέπει να γίνει, είτε με την εξεύρεση κάποιας στέγης είτε με την υποχρέωση τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο κάποιες ώρες. Κάτι πρέπει να γίνει διότι το να τους εξαφανίσουμε από την πλατεία μεταφέροντάς τους σε άλλο σημείο δεν λύνουμε το πρόβλημα. Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα των ναρκωτικών. Είναι ότι εκεί γίνεται και σωματεμπορία, διακίνηση και σ’ αυτό το επίπεδο και μάλιστα ανήλικων παιδιών. Είναι κατάπτυστο να υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στην πλατεία και σε συνεννόηση με κάποιους που προωθούν ανήλικα παιδιά στην πορνεία να προχωρούν σε τέτοιες πράξεις. Είναι ντροπή για την πόλη, τον πολιτισμό και το γένος μας και για τους ίδιους τους συμπολίτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *